Eveniment

Wikileaks - cele mai importante dezvăluiri despre România

Wikileaks - cele mai importante dezvăluiri despre România

Autor: Mediafax

28.03.2011, 15:09 85

Geoană ar fi spusîn 2007 că s-a întâlnit în secret cu Băsescu şi că PSD l-ar "omorî"dacă s-ar afla

Mircea Geoană le-ar fi spus, în 2007, oficialilor americani că şi-adat toată silinţa să găsească o soluţie amiabilă prin care să nu seajungă la suspendarea preşedintelui Băsescu şi că s-ar fi întâlnitîn secret cu şeful statului de două ori, arătând că oamenii dinpartid l-ar "omorî" dacă ar afla. "Ambasadorul, însoţit dePolcouns, s-a întâlnit, pe data de 20 aprilie, cu liderul PSDMircea Geoană. Întâlnirea a fost la cererea lui Geoană. El aînceput prin a declara că şi-a dat toată silinţa să găsească osoluţie amiabila prin care să nu se ajungă la suspendareapreşedintelui Băsescu", se arată într-o telegramă din 2007clasificată confidenţial, prezentată de Hotnews şi atribuităWikiLeaks.
Potrivit sursei citate, Geoană le-ar fi spus americanilor că s-aîntâlnit în secret cu Băsescu de două ori, pe propriul risc, şi căoamenii din partid l-ar "omorî" dacă ar afla de întâlniri.Subiectul telegramei era "Liderul PSD Mircea Geoană despresuspendarea preşedintelui: Sunt number one astăzi în România!".

Patriciu,Voiculescu, Vântu, Niculae, Becali, în Top 5oligarhi

Un top al oligarhilor din România şi al baronilor locali, încare sunt menţionaţi Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin OvidiuVântu, Ioan Niculae, Gigi Becali şi Attila Verestoy, apare într-unraport al Ambasadei SUA, prezentat de Hotnews şi atribuitWikiLeaks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO