Eveniment

Zeci de turişti au avut nevoie de ajutor pe munte în ultimele 24 de ore

Zeci de turişti au avut nevoie de ajutor pe munte în...

Autor: Laura Buciu

13.01.2024, 10:07 34

Zeci de turişti au avut nevoie de intervenţia Salvamont în ultimele 24 de ore. Mai mult de jumătate au fost duşi la spital, potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 33 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe apeluri au fost către salvamontiştii din Braşov: 9 apeluri. Au urmat apelurile către Salvamont Sinaia - 6, către Salvamont Voineasa - 4, câte trei apeluri pentru Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic şi pentru Salvamont Gorj, câte două apeluri pentru Salvamont Lupeni şi pentru Salvamont Borşa şi câte unul pentru Salvamont Bihor, Salvamont Maramureş, Salvamont Hunedoara şi Salvamont Satu Mare.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 34 de persoane. Dintre acestea 18 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

Salvamontiştii au primit şi 34 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO