Eveniment

ZF LIVE. Care sunt cele mai impresionate crame din ţară. Unde sunt produse produse vinurile de top din România VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

17.02.2024, 16:30 2346

„Ahitectura şi vinurile pe care le pun la dispoziţie cramele poate fi ceva teribil de atractiv. Din punctul meu de vedere m-aş lăuda cu Crama Lacerta, care are o arhitectură modernă. Am vizitat şi Crama Avincis care e exceptională din toate punctele de vedere, la care se adaugă vinurile care sunt premium. Cea care în prezent a ajuns din punctul meu de vedere pe locul unu este Crama Rasova, de lângă Cernavodă” a spus Răzvan Stoenescu, preşedinte WINELOVER România, în cadrul emisiunii de business ZF LIVE realizată cu sprijinul Orange Business.

România s-a putut lăuda anul trecut cu o producţie record de 4,4 hectolitri de vin, păstrându-şi poziţia ca al şaselea cel mai mare producător din Europa. Un rol important în obţinerea acestor rezulate îl joacă cramele răspândite pe tot teritoriul ţării, locul de naştere al vinurilor premium locale. Cramele româneşti nu sunt doar un loc de producţie al vinurilor clasice şi reprezintă şi un element important al turismului viticol.

„Nu mărimea plantaţiei este un indicator, ci ce faci în plantaţie, fiindcă vinurile mari pleacă din vie. Trebuie să fii atent la struguri, cu cât producţia e ţinută mai jos, cu atât vinurile vor avea calităţi mai bune, intensitate şi concentraţie aromatică. În final şi crama şi tehnologia cu care lucrezi de ajută să pui în valoare toate calităţile pe care le au strugurii” declarat Liviu Gheoghe, vicepreşedinte WINELOVER România, la ZF Live.

Reţeta vinurilor româneşti de top se rezumă, potrivit experţilor, la combinaţia dintre atenţia pentru plantaţie, pentru producţie şi tehnologia potrivită pentru a aduce în lumină toate calităţile produsului final.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO