Eveniment

ZF Live Special. Marius Ionescu, NNDKP Consultanţă Fiscală: ANAF are nişte statistici în care câştigă foarte mult şi pierde foarte puţin. Statisticile noastre sunt total diferite. În zona de mari contribuabili, unde sunt sumele mari, rata de câştig a contribuabililor este de cel puţin 50%

ZF Live Special. Marius Ionescu, NNDKP Consultanţă...

Autor: Răzvan Botea

08.03.2023, 12:53 201

Marius Ionescu, partener coordonator NNDKP Consultanţă Fiscală, a spus, în cadrul unei ediţii speciale a ZF Live, că în litigiile mari cel puţin jumătate din cazuri sunt câştigate de către contribuabili în faţa ANAF.

„Din păcate, toată lumea ajunge la litigii fiscale. Statisticile noastre sunt total diferite de statisticile ANAF. ANAF are nişte statistici în care câştigă foarte mult şi pierde foarte puţin din total constatări, dar asta pentru că sunt statistici la nivel general, pe ţară. La nivel de mici contribuabili, de multe ori Fiscul are dreptate şi atunci degeaba se contestă. Dacă te duci în zona de mari contribuabili, însă, unde sunt sumele mari, rata de pierdere în instanţă a ANAF este mult mai mare şi rata de câştig a contribuabililor este de cel puţin 50%”, a spus Marius Ionescu.

ZF şi NNDKP au organizat miercuri, 8 martie, o ediţie specială ZF Live, în cadrul căreia consultanţii şi avocaţii NNDKP au abordat despre cele mai importante teme din fiscalitatea românească în 2023.

Ce a mai spus Marius Ionescu:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO