Finanţe personale

Cum se depune declaraţia unică 112. Mic ghid pentru plătitorii de taxe

Cum se depune declaraţia unică 112. Mic ghid pentru plătitorii de taxe
04.01.2011, 12:57 3109

De la 1 ianuarie, firmele şi persoanele fizice care au angajaţinu mai trebuie să stea în fiecare lună la cinci cozi pentru a-şideclara contribuţiile la bugetul de stat. De anul acesta, ele au ladispoziţie declaraţia unică privind obligaţiile de plată acontribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală apersoanelor asigurate.

Toate aceste categorii de contribuabili trebuie să completezedeclaraţia 112 şi să o depună lunar la Fisc până la data de 25inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datoreazăobligaţiile.

Prima declaraţie unică - pentru obliga-ţiile aferente luniiianuarie - va fi depusă până la 25 februarie inclusiv. Pentruînceput, până la 1 iulie 2011, formularul de plată poate ficompletat pe suport de hârtie.

După această dată, însă, contribuabilii trebuie să aibă drept desemnătură electronică pentru a putea depune declaraţia. Un asemeneacertificat digital valabil un an costă aproximativ 38 de euro, cutot cu TVA, potrivit anunţurilor firmelor.

Informaţii detaliate privind furnizorii de servicii decertificare se găsesc pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor şiSocietăţii Informaţionale. Citiţi mai mult despre cum se depune declaraţia unică112 pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO