IMM

Cine sunt primii antreprenori care fac investiţii cu fonduri din Tranziţie Justă?

Cine sunt primii antreprenori care fac investiţii cu...
Foto: Profimedia

Autor: Mirabela Tiron

28.03.2024, 00:07 1477

IMM-urile din judeţele Galaţi, Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova şi Mureş pot accesa fonduri de 775 mil. euro prin Programul Tranziţie Justă, în primul apel ce sprijină dezvoltarea durabilă şi crearea de noi locuri de muncă, deschis la final de decembrie anul trecut şi prelungit până pe 20 aprilie. Lista intermediară a proiectelor aprobate în februarie arată investiţii în construcţia de noi hoteluri sau vile turistice în Gorj, Dolj sau Prahova, dezvoltarea de hale de producţie sau spaţii de depozitare, inclusiv investiţii în diversificarea de servicii medicale.

„Vrem să dezvoltăm o secţie de procesare  porc şi vită în Ungheni (judeţul Mureş), o investiţie de 6,3 mil.  euro, din care 40% îi asigurăm noi. Avem fermă în care creştem anual 14.000 de porci pe an şi 1.000 de bovine, iar acum reuşim să procesăm doar 4.000 de porci pe an în secţia mică pe care o avem“, a spus pentru ZF Ioan Pop, administratorul companiei Ceragrim din Mureş, cu afaceri de 22,8 mil lei în 2022.

O altă firmă, Atlas Sport din Târgu-Mureş, are în plan să dezvolte o hală de depozitare cu banii din Tranziţie Justă. „Vrem să facem o hală de depozitare în Ungheni, cu 3 mil euro, plus TVA, am depus proiectul şi a fost aprobat, suntem la precontractare“, a spus Emanuel Toma, fondatorul Atlas Sport din Târgu-Mureş, o companie specializată în construcţii sportive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO