IMM

Consiliul Naţional al IMM-urilor: Aproape 60% dintre întreprinderile mici şi mijlocii estimează că pot reintegra personalul la nivelul anterior crizei în maximum trei luni

Consiliul Naţional al IMM-urilor: Aproape 60% dintre...

Autor: Ramona Cornea

22.04.2020, 11:25 257

Mai mult de 57% dintre întreprinderile mici şi mijlocii din România estimează că vor putea reintegra angajaţii la nivelul de dinaintea crizei în maximum trei luni de la reluarea activităţii, conform unui sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). 

”Ceea ce este îmbucurător este că aproape şase din 10 întreprinzători estimează faptul că pot reintegra personalul la nivelul anterior crizei în maximum trei luni de zile. Practic, avem şi un răspuns la necesitatea susţinerii unor măsuri cum este munca flexibilă, acea transformare a şomajului tehnic în o formă activă, o forţă de muncă flexibilă şi necesitatea susţinerii pe o perioadă de încă trei luni de zile de după încetarea stării de urgenţă”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în cadrul unei videoconferinţe.

Antreprenorii chestionaţi estimează că pot reintegra personalul la nivelul anterior crizei astfel: 57,5% în maximum 3 luni, 20,4% în maximum 6 luni, 8,8% în maximum 9 luni, 8% în mai mult de un an şi 5,3% în maximum 12 luni.

Întrebaţi care consideră că este data de la care angajaţii ar trebui să se reîntoarcă în unitate, pentru a relua activitatea economică, 51,8% au menţionat că angajaţii ar trebui să se reîntoarcă după încetarea stării de urgenţă, 26,1% la începutul lunii mai şi 22,1% după sărbătorile Pascale.

În ceea ce priveşte gradul în care compania lor a fost afectată de actuala criză, antreprenorii au răspuns în proporţie de 35,8% că sunt afectaţi în foarte mare măsură, 28,3% că sunt afectaţi în mare măsură, 14,6% că nu sunt afectaţi, 12,4% că sunt afectaţi în mică măsură şi 8,8% că sunt afectaţi în foarte mică măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO