Fondul de investiţii Catalyst a cumpărat 13% din dezvoltatorul de jocuri online Green Horse Games

10 mar 2015 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul Green Horse Games, specializat în dezvoltarea de jocuri online, a primit o investiţie din partea fondului Catalyst România, axat pe susţinerea IMM-urilor de tehnologie, pentru a se extinde la nivel internaţional. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Catalyst România a intrat în acţionariatul Green Horse Games printr-o operaţiune de majorare de capital, prima de emisiune fiind de 300.000 de euro, potrivit datelor publicate în decembrie anul trecut în Monitorul Oficial. În urma majorării de capital, fondul de investiţii are o participaţie minoritară în cadrul Green Horse Games, de 13%, acţionar majoritar rămânând în continuare George-Mirel Lemnaru - unul dintre cei doi fondatori ai companiei -, cu 71,67%.

Având în vedere prima plătită pentru 13% din acţiuni, se poate estima că start-up-ul a fost evaluat la circa 3 milioane de euro. La majorarea de capital a Green Horse Games a participat şi Mălin-Iulian Ştefănescu, acţionar minoritar - 11,16% - şi primul investitor care a susţinut proiectul fondatorilor. Ceilalţi acţionari ai Green Horse Games sunt Alexandru-Victor Stroe - 3,43% - şi Ana-Maria Andronic - 0,86%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2015

 
Cuvinte cheie:
jocuri
, online
, cumparare
, fond de investitii
, dezvoltator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide