IMM

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Cluj-Napoca pentru conferinţa ZF Investiţi în România! Printre participanţii prezenţi la dezbaterea din 10 aprilie sunt Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank, Teofil Mureşan, acţionar al E-INFRA şi Raul Ciurtin, acţionar al Verdino

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Cluj-Napoca pentru...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2024, 00:05 256

♦ Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Hotelul Radisson Blu din Cluj ♦ Panelul de discuţie este completat de reprezentanţi din mediul academic şi reprezentanţi ai autorităţilor publice.

Miercuri, 10 aprilie, Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează la Cluj conferinţa ZF Investiţi în România!, unde unii dintre cei mai importanţi finanţatori ai economiei reale se vor întâlni cu oamenii de afaceri care pun în mişcare economia locală.

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfă­şura la Hotelul Radisson Blu din Cluj-Napoca. Aici, invitaţii vor dezbate cele mai importante subiecte din economia românească, precum şi modul în care pot fi încurajate investiţiile companiilor care activează în România.

Cum arată economia locală în 2024? Cum facem economia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul mo­del de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pentru a reindus­trializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate oameni de afaceri precum Teofil Mureşan, acţionar al grupului E-INFRA, unul dintre cei mai activi jucători din energie, respectiv Raul Ciurtin, acţionar al Verdino Green Foods, un pariu pe alimentaţia viitorului, care are în spate un antreprenor cu istoric în sector.

De cealaltă parte, lista celor care finanţează economia reală este deschisă de Bogdan Neacşu, Preşedintele CEC Bank, căruia i se alătură Adina Călin, Director al Direcţiei Produse şi Ser¬vicii Bancare CEC Bank şi Ionuţ Lianu, Ofiţer Şef Management Active şi Pasive CEC Bank.

Dezbaterea de la Cluj îşi propune să fie una cuprinzătoare, iar din acest motiv panelul este completat de Ioan Hosu, profesor universitar la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, şeful departamentului de comunicare şi relaţii publice al universităţii, respectiv Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO