Info

Hernia de disc, tratată în prezent prin proceduri mai puţin invazive

Articol cu conţinut publicitar

Hernia de disc, tratată în prezent prin proceduri mai...
07.08.2023, 09:00 752

Hernia de disc este o afecţiune frecvent întâlnită, apărând ca urmare a deteriorării în timp a unuia sau a mai multor discuri intervertebrale. Cele mai multe dintre hernii sunt localizate în zona lombară a coloanei vertebrale, cauzând dureri de spate persistente. Însă hernia poate apărea şi în zona cervicală (hernie de disc cervicală) sau în cea toracică (hernie toracală). În funcţie de localizare, manifestările clinice pot varia, de la durere până la parestezii sau slăbiciune musculară.

În lipsa unui diagnostic corect şi a unui tratament corespunzător, hernia de disc poate avea complicaţii serioase, cu impact asupra calităţii vieţii, pacientul fiind împiedicat să îşi desfăşoare activităţile zilnice în mod normal. Pentru a evita astfel de situaţii, este recomandat să se facă un control la medicul neurolog chiar de la apariţia primelor simptome.

Tratamentul herniei de disc este personalizat, în funcţie de tipul herniei de disc, de severitatea acesteia şi de particularităţile pacientului. În cazurile mai puţin grave, medicul poate recomanda un plan de tratament care să includă fiziokinetoterapie, alături de medicaţie, în vederea ameliorării simptomatologiei. Dacă rezultatul nu este cel aşteptat sau dacă hernia de disc este mult mai severă, atunci singurul tratament eficient este neurochirurgia.

Din fericire, dezvoltarea diferitelor tehnici de microchirurgie spinală a făcut ca intervenţiile clasice pentru hernia de disc să fie înlocuite tot mai mult cu proceduri mai puţin invazive, cu multe avantaje pentru pacienţi: incizii de mici dimensiuni, risc de complicaţii redus, spitalizare de scurtă durată, recuperare rapidă şi reluarea activităţilor obişnuite la scurt timp după operaţie.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii cu afecţiuni ale coloanei vertebrale, inclusiv cu hernie de disc, au acces la consultaţii de specialitate şi investigaţii specifice, asigurate de medici foarte bine pregătiţi şi cu vastă experienţă în diagnosticul şi tratamentul diferitelor boli vertebro-spinale, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generaţie. Acolo unde există indicaţie pentru tratament chirurgical, se optează, ori de câte ori este posibil, pentru intervenţii cât mai puţin invazive, realizate cu ajutorul unor microscoape operatorii – Zeiss Kinevo 900 – ultraperformante. Acestea au integrate tehnologie 4K, ceea ce permite furnizarea unor imagini foarte detaliate, net superioare altor echipamente medicale. Astfel, la Spitalul Clinic SANADOR pot fi efectuate intervenţii chirurgicale foarte minuţioase, cu precizie maximă, fiind rezolvate în acest fel chiar şi cele mai complicate cazuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO