Info

(P) Marţi, 23 mai, are loc Conferinţa Anuală a Riscului de Creditare, organizată de ICAP România, la hotel Marriott Bucureşti: Tendinţa de scădere a numărului companiilor cu risc foarte mic, după patru ani consecutivi în care acest indicator economic s-a îmbunătăţit

(P) Marţi, 23 mai, are loc Conferinţa Anuală a...

Autor: Publicitate

15.05.2017, 08:00 280

 „Analiza de risc a companiilor româneşti arată o tendinţă de inversare în 2016, prin scăderea (surprinzătoare) a numărului companiilor cu risc scăzut, după patru ani consecutivi în care numărul acestora a crescut. In 2016, una din cinci companii foarte bune, coboară în zona de risc mediu şi crescut. De ce se întâmplă acest lucru? E momentul să dezbatem aceste teme, pentru a nu fi surprinşi de evoluţiile viitoare”, a declarat Alexandra Predeanu, Country Manager  ICAP Romania.

ICAP Romania, partener exclusiv al celei mai mari companii de informaţii la nivel mondial - Dun&Bradstreet, organizează cea de a 8-a ediţie a Conferinţei de Management al Riscului de Creditare din România. Va puteti inregistra la eveniment apasand aici sau cerand participarea la icap@icap.ro. Evenimentul va  avea loc pe 23 Mai 2017 la Hotel Marriott.

ICAP are unul dintre cele mai vaste portofolii de clienţi din zona corporate şi la acest eveniment vor participa, ca şi în cele 7 ediţii anterioare, peste 200 de profesionişti de nivel CEO şi CFO, din domeniul financiar bancar şi corporaţii. Conferinţa este o oportunitate de networking şi de a cunoaşte factori de decizie importanţi din industriile din România.

Despre ce vorbim în Conferinţa de Management al Riscului?

Oare avem un prim semnal pentru inceperea unui drum descendent pentru economia romaneasca? Cert este ca în zona celor mai riscante companii rauplatnice (20% pana la 50% dintre ele au probabilitate de închidere în urmatoarele 12 luni) nu s-a înregistrat nicio îmbunatatire.

„Dupa trei ani consecutivi de scaderi puternice a falimentelor intreprinderilor, Euler Hermes se asteapta la un ritm mult mai timid, -5% in 2017 si -2% in 2018. Days Sales Outstanding raman mult mai ridicate decat in restul regiunii (69 zile in medie in 2016), o saptamana mai mult fata de media zonei euro si doua saptamani mai mult decat in Bulgaria si Polonia de exemplu.”, declara Ana Boata, Economist Macroeconomic si Country Risk Research, Euler Hermes Europe.

Exemple de discursuri din agenda evenimentului:

·        “Reformele structurale: veriga dintre macroeconomie şi microeconomie”
          Valentin Lazea, Economist Şef, BNR
 
·        “Managementul riscului prin folosirea ratingului comercial într-un mediu de afaceri instabil”
          Lukasz Olszewski, Head of Business Development, Standard and Poor’s
 
·        “Risc de neplată la nivel macroeconomic”
          Ana Boata, Economist Macroeconomic si Country Risk Research, Euler Hermes Europe
 

Îţi propunem să găsim împreună răspunsuri la câteva dintre cele mai importante întrebări ale momentului:

•        Cum pot companiile şi instituţiile financiare reduce riscul pe care îl întâlnesc în operaţiunile lor de zi cu zi?

•        Cum pot deveni mai profitabile afacerile în România in cadrul unei cresteri a companiilor rauplatnice?

•        Ce se va intampla in urmatoarele 12 luni din perspectiva riscului de creditare?

Vedeti agenda evenimentului:aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO