Media & Advertising

PRO TV, afaceri de 109 milioane de dolari la noua luni

PRO TV, afaceri de 109 milioane de dolari la noua luni
27.10.2010, 10:03 42

Compania PRO TV, liderul pietei de televiziune cu toatecanalelele sale, a raportat pentru trimestrul III din acest an ocifra de afaceri de 29 milioane de dolari fata de 35,8 milioane dedolari in trimestrul III 2009, ceea ce arata cat de mult esteafectata piata locala de advertising din cauza scaderiieconomice.

Profitul operational(OIBDA-profitul inainte de includereaamortizarilor si deprecierilor) a scazut in trimestrul III 2010 la4,3 milioane de dolari fata de 9,79 milioane de dolari intrimestrul III 2009.

La 9 luni cifra de afaceri a companiei PRO TV, care includecanalele PRO TV, Acasa, sport.ro, PRO Cinema, PRO TV Internationalsi MTV, a fost de 109, 75 milioane de dolari fata de 119,9 milioanede dolari in perioada similara a anului trecut. Profituloperational (OIBDA) la 9 luni a fost de 19,5 milioane de dolari, inscadere de la 38,8 milioane de dolari in perioada similara a anuluitrecut.

Rezultatele financiare pentru PRO TV a fost publicate miercuridimineata de grupul american CME, actionarul companiei romanesti.CME este un grup ce detine mai multe canale de televiziune inEuropa Centrala si de Est. La 9 luni cifra de afaceri a CME a fostde 479 milioane de dolari fata de 447 milioane de dolari inperioada similara a anului trecut. In trimestrul III 2010 afacerileCME au fost de 134 milioane de dolari fata de 128 milioande dolariin trimestrul III 2009. CME detine si studiourile de film Media Prode la Buftea care au avut o cifra de afaceri de 26,5 milioane dedolari in trimestrul III 2010 fata de 18,5 milioane de dolari intrimestrul III 2009.

" Strategia noastra de a repozitiona CME ca o companiei de mediaintegrata vertical da rezultate. Fata de anul trecut rezultatelefinanciare de astazi sunt mai puternice. Avand in vedere revenireapietelor din Cehia, Slovenia si Croatia in trimestrul 4, neasteptam sa atingem un profit operational de 100-115 milioanededolari pentru tot anul asa cum am indicat", a declarat AdrianSarbu, presedintele si directorul executiv al CME.

Grupul american, care este cotat pe bursa americana Nasdaq si pebursa din Praga, detine canale de televiziune in Cehia, Romania,Slovenia, Slovacia, Croatia si Bulgaria.
Adrian Sarbu, cel care a creat PRO TV acum 15, conduce CME deaproape doi ani. El detine in Romania printre alte active media siZiarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO