Mediafax.biz Exclusiv

Omnilogic, contract de 12,4 mil. euro cu SN Radiocomunicaţii

Omnilogic, contract de 12,4 mil. euro cu SN Radiocomunicaţii

Autor: Ştefan Vrabie

05.09.2011, 19:34 681

SN Radiocomunicaţii va începe în această lună procedurile de atribuire pentru un contract ce presupune achiziţia de echipamente IT în vederea retehnologizării şi optimizării reţelei de date, contract în valoare de aproximativ 65 de milioane de lei (circa 15,3 milioane de euro - cu tot cu TVA).

Contractul constă în furnizare de produse, prestare de servicii, servicii conexe şi servicii de training, precum şi achiziţia de rutere de reţea.

Din valoarea totală a contractului se poate subcontracta partea de închiriere fibră optică până la data de 31 mai 2015, subcontractul având o valoare estimată de 2,2 milioane de lei (aproximativ 520.000 de euro).

Omnilogic a câştigat şi anul trecut un contract record cu SN Radiocomunicaţii, de 40 mil. euro fără TVA, care a propulsat compania pe locul 2 în topul distribuitorilor IT&C.

Contactat de ZF, Gabriel Marin - CEO al Omnilogic, nu a oferit detalii în legătură cu contractul şi cu impactul acestuia în rulajul companiei în acest an.

Conform datelor de la Finanţe, anul trecut Omnilogic a avut afaceri de 123,5 mil. euro şi un profit net de 1,6 mil. euro. SN Radiocomunicaţii a avut afaceri de 80,4 mil. euro şi pierderi nete de 10,3 mil. euro, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

În aprilie Gabriel Marin declara că reducerea cheltuielilor rămâne cuvântul de ordine în industrie.

"Nu am văzut semne de redresare a activităţii în sectorul tehnologic. Cuvântul de ordine în discuţiile cu potenţialii clienţi este cost cutting (reducerea cheltuielilor - n.red.).

Noi am avut o creştere de 60% anul trecut, dar cifrele sunt înşelătoare. Am crescut pentru că doi din principalii noştri competitori au dat faliment, nu pentru că a revenit cererea."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO