Mediafax.biz Exclusiv

Omnilogic va furniza SN Radiocomunicaţii echipamente IT de peste 65 milioane lei

Autor: Adrian Dumitrache

05.09.2011, 18:36 170

Primul contract are o valoare de 52,39 milioane de lei, iar al doilea de 402.591 lei.

Contractul privind furnizarea produselor destinate optimizării reţelei de transport IP a fost atribuit în prima parte a lunii august, în urma unei licitaţii la care s-au înscris Omnilogic şi alte două societăţi.

Pentru celălalt proiect, SNR a ales procedura de atribuire prin negociere fără anunţ de participare, demers justificat de operator prin faptul că lucrările, produsele şi serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Atribuirea contractului a avut loc în luna iulie.

În ultimii trei ani, Omnilogic a mai câştigat trei licitaţii organizate de SNR, valoarea cumulată a acestora apropiindu-se de 70 milioane de euro.

Astfel, în martie 2010, SNR şi Omnilogic au încheiat un contract de 46,8 milioane de euro pentru furnizarea de echipamente şi servicii conexe destinate dezvoltării reţelei de transport şi acces tip WIMAX la clienţi şi închiriere fibră optică.

De asemenea, în decembrie 2009 operatorul a atribuit Omnilogic contractul privind furnizarea echipamentelor suplimentare de codare/decodare video şi a serviciilor conexe, valoarea acestui ridicându-se la 3,14 milioane de euro.

Un alt contract, de 19 milioane de euro, a fost atribuit Omnilogic în decembrie 2008 pentru furnizarea echipamentelor de comunicaţii necesare eliberării benzilor de frecvenţă de 3,6-3,76 GHz, care permit introducerea tehnologiei WiMAX.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este controlată integral de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Omnilogic a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C de pe piaţa românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO