Opinii

Cum vor arăta căminele de nefamilişti ale generaţiei millennials

Cum vor arăta căminele de nefamilişti ale generaţiei...

Autor: Cristian Hostiuc

02.08.2016, 10:16 3223

După ‘90, cei care au făcut bani au vrut să se mute din blocurile comuniste în case sau vile cu o suprafaţă mai mare. Pur şi simplu exista un concurs la capitolul „cine are cea mai mare casă“; de la 60-80 de metri pătraţi, noii milionari s-au dus la 400-600 de metri pătraţi, o casă care a devenit mult prea mare odată cu trecerea anilor, chiar dacă au mai apărut copii pe parcurs. Un om nu are are nevoie, nu foloseşte mai mult de 50 de metri pătraţi într-o casă.

Când au apărut noile ansambluri rezidenţiale, apartamentele au fost mai mari, spaţiile au trecut de la 80 de metri pătraţi spre 120 de metri pătraţi, în funcţie de buget.

Cel mai tânăr miliardar din lume: La 24 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Care este cheia succesului

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, deschisă publicului după cinci ani de restaurare

Ce se va întâmpla în continuare odată cu intrarea în câmpul muncii a generaţiei millennials?

O parte vor rămâne acasă, în primii ani, la părinţi, pentru a-şi folosi salariul pentru vacanţe, ieşiri în oraş, maşină, cluburi, haine; mai puţin vor cheltui pentru chirie, rată la bancă sau mâncare. Pentru cei care nu rămân la părinţi şi lucrează în companii, multinaţionale sau româneşti, un apartament în chirie este prima opţiune, iar cei mai hotărâţi dintre ei se îndreaptă către achiziţia unui apartament prin programul Prima casă.

Cum vor arăta apartamentele viitorului sau cum vor trebui să arate? Va fi o întoarcere în timp, de la locuinţele cu suprafeţe mari, generaţia millennials se va îndrepta spre cele cu suprafeţe mai mici din motive foarte practice. Pentru că stau acasă doar pentru a dormi şi a face un duş, nu au nevoie de o suprafaţă mai mare. Nu are sens să plăteşti în plus pentru 10 sau 20 de metri pătraţi. De ce să cheltuie banii pentru „pereţi“ şi metri pătraţi de care nu au nevoie, când îi pot folosi pentru city break-uri sau pentru haine.

Oamenii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani vor prefera să locuiască pe suprafeţe cât mai mici, care să aibă o utilitate practică, pentru dormit şi duş, şi, poate, locul în care fac şi o cafea. De mâncare gătită acasă nici nu se va pune problema. Acele timpuri au apus.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO