Politică

Adrian Nastase sustine ca PSD duce o campanie prea moale

Adrian Nastase sustine ca PSD duce o campanie prea moale

Nastase spune ca PSD "trebuie sa iasa mai tare la bataie" in aceasta campanie

16.05.2008, 16:52 14

"Eu cred ca trebuie sa iesim mai tare la bataie", a sustinut Adrian Nastase, aflat in judetul Mures pentru a-i sustine pe candidatii partidului.
Nastase care a preluat functia de presedinte al Consiliului National al PSD (un for extins de conducere) a facut aceste declaratii la modul general. Afirmatia sa survine la cateva zile dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat ca aceasta campanie are izul de "blat", in contextul in care candidatii se poarta foarte frumos unii cu ceilalti.
Cel putin la Bucuresti campania PSD a fost pana in prezent una lipsita de aplomb, alimentata si de o incertitudine, anume pe cine sprijina de fapt partidul - pe candidatul oficial Cristian Diaconescu sau pe cel independent, Sorin Oprescu.
Abia in ultimele zile liderii celui mai puternic partid de stanga din Romania au iesit decis in sprijinul lui Cristian Diaconescu. Miercuri seara, liderul partidului Mircea Geoana si seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, l-au insotit pe Diaconescu la o intrunire a PSD in sectorul 1. Geoana a afirmat cu acest prilej ca pentru PSD "miroase a victorie".
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a incercat si el sa iasa din ambiguitate, dar nu a eliminat-o pana la capat. Iliescu (care este apropiat al lui Oprescu) a declarat miercuri seara ca PSD il va sustine pe Oprescu in turul al doilea impotriva unui reprezentant al PNL sau PD-L.
Se indoieste PSD ca preferatul oficial nu va intra la Bucuresti in turul al doilea? Nu, zice Ion Iliescu: "Deocamdata mergem insa pe un alt front. Candidatul nostru, Cristian Diaconescu, are un program bun si este un om cu sanse pentru Primaria Capitalei". Dar, adauga Iliescu: "Sorin Oprescu ramane om de stanga, indiferent din partidul din care face parte. El va fi preferat, daca intra in turul doi cu cu candidatul PNL sau PD-L". La debutul campaniei electorale Mitrea declarase ca Oprescu este a doua optiune a PSD pentru Primaria Capitalei.
Astfel de neclaritati nelamurite din start au facut ca ofensiva PSD in campanie sa para anemica. Cerand o mai mare consistenta, Nastase a dat el insusi un exemplu, criticandu-i pe candidatii maghiari din judetul Mures. Nastase a mers, miercuri, in sapte localitati din judetul Mures pentru a-l sustine pe Liviu Timar la presedintia Consiliului Judetean.
Potrivit Mediafax, el le-a vorbit oamenilor din sate despre pericolul ocuparii acestei functii de un politician maghiar, afirmand ca "odata ce acesta s-ar trezi controland robinetul cu bani, ar directiona banii acolo unde doreste".
Intrebat cum se impaca imaginea de politician european cu discursul antimaghiar, Nastase a afirmat ca nu este vorba despre un discurs antimaghiar. "Nu este vorba de un discurs antimaghiar, ci este vorba de o evidentiere a unei realitati, asa cum am vazut de-a lungul anilor. Acolo unde un maghiar a fost la robinete - si sunt si institutii centrale ale statului - am vazut ca banii au ajuns cu o destinatie mai clara pe anumite zone. Deci este vorba de fotografierea unei realitati", a afirmat Nastase.
In judetul Mures, PSD, PRM si PD-L sustin un candidat comun din partea PSD Mures pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Mures, in persoana lui Liviu Timar. Intelegerea la nivel local mai prevede ca PSD-PRM sustin candidatul PD-L, Dorin Florea, pentru functia de primar al municipiului Targu-Mures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO