Băsescu: Am aflat de stimulentele de la Finanţe acum două luni, iar premierul săptămâna trecută

17 oct 2010 Autor: Iulian Anghel

Premierul Emil Boc ar fi aflat de existenţa sistemului de acordare a stimulentelor în instituţiile din subordinea Ministerului de Finanţe abia săptămâna trecută, după izbucnirea protestelor.

De vină pentru această situaţie ar fi fostul ministru de resort, Gheorghe Pogea, care a ascuns şefului Guvernului aceste aspecte, a susţinut preşedintele Traian Băsescu (foto) la emisiunea "După 20 de ani", difuzată ieri de PROTV.

Băsescu a spus că a aflat de stimulente acum două luni. El a mai susţinut că doi miniştri de finanţe, Traian Remeş şi Sebastian Vlădescu, au solicitat să se renunţe la sistemul de stimulente, dar şefii finanţelor din teritoriu şi de la minister au refuzat.

Dacă au existat discuţii de atâta vreme despre renunţarea la stimulente şi introducerea lor în salarii este de mirare cum şeful Guvernului nu a ştiut şi cum de şeful statului a aflat despre acest lucru abia cu două luni în urmă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2010

 
Cuvinte cheie:
Traian Basescu
, Ministerul de Finante
, Dupa 20 de ani
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
Nume1 - 18 octombrie 2010, 15:50

Cate minciuni spuneeee!!!! Cum sa nu stie mai cand in 2009 Boc avea o centralizare a tuturor sporurilor si stimulentelor acordate in ministere si administratia locala? De ce minti? Acest raport a fost unul dintre primele cerute pentru a taia din venituri!!!!! Cautati si veti gasi! Cand inca din 2008 se centralizau datele iar in 2009 le-a avut complete cum poti tu basescule sa zici ca acum cateva luni ai aflat iar boc a aflat la greva? Pai ce ministrul de finante a facut asa de capul lui? Da chiar fara sa stim ca s-a facut acea centralizare te contrazici singur cand spui ca ministrii anterioari au incercat sa-i convinga sa renunte la stimulente, una la mana..doi la mana: ministrul nu face nimic fara ca prim ministrul sa nu stie, nu ia nicio decizie fara primul ministru deci stia si boc si stiai si tu basescule din moment ce stiai ca si ce au discutat!!! Si stimulentele si sporurile nu a fost si nu sunt \"buba clientelara\" pentru ca se dadeau la toata lumea ......deci unde \"clientelismul\"? Iarasi a mintit si ministrul asta de finante si basescu. Boc spusese ca au fost acordate la \"toata lumea\" si asa si este....basescu si ministrul nu ....pai cum nu daca au iesit toti la greva? Daca erau acordate preferential mai ieseau toti? Nu ieseau doar cei care se presupune ca le-au luat? Aduceti sindicatele fata in fata, toti odata, cu boc, base, fosti ministri... actuali ministri ...ca asa spune base toate aiurelile posibile....!!!!

gsa - 18 octombrie 2010, 10:22

ca de obicei MINTE!!
El care stie tot ce misca in tara STIA si de salariile de la Finante!Numai ca minte cu nerusinare si sunt destui creduli care-l cred(inca).

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide