Politică

Batalia pentru turul doi la primari a inceput

11.06.2004, 00:00 25

Potrivit datelor furnizate ieri de Biroul Electoral Central, principalele partide cu candidati in turul doi pentru primarii sunt PSD - 40% din totalul celor ramasi in cursa, urmat de PNL si PD, cu un procent insumat de aproximativ 37%.
Probabil, cea mai spectaculoasa batalie electorala se va da la Cluj .Clujul este disputat de Ioan Rus, ministrul de interne si presedintele executiv al PD, Emil Boc. Campania electorala a aratat ca Boc mizeaza in turul doi pe sprijinul alegatorilor lui Gheorghe Funar (PRM), eliminat din cursa. El s-a jurat cu mana pe Biblie ca nu va face o alianta cu UDMR, ceea ce nu putea fi decat pe placul votantilor Romaniei Mari. Ieri Boc a spus ca nu va face o alianta nici cu PRM, nici cu UDMR. In municipiul Arad Popa Dorel (PSD) va intra in turul doi cu Falca Gheorghe (PD). Scor in primul tur: 20.467 de voturi la 14.535. Bacaul, multa vreme fief al PSD va fi disputat de Stavarache Romeo (PUR) - Sechelariu Dumitru (PSD). Scor in primul tur: 30.927 de voturi la 26. 827. Pentru municipiul Oradea de va lupta Filip Petru (PD) cu Biro Rozalia Ibolya (UDMR). Scorul primului tur 38.266 de voturi la16.566. Beius: In Bistrita, alegatirii vor opta intre Moldovan Vasile (PD) si Muresan Ioan Adrian (PSD). Scor in primul tur: 9.941 la 6.088. Botosaniul va fi disputat de Egner Florin Simion (PSD) si Flutur Catalin Mugurel (PNL). Scor in primul tur: 16.884 la 11.788. Brasovul va alege intre democrati si liberali. Scripcaru George (PD) si Ghise Ioan (PNL) isi vor disputa primaria. Scor in primul tur: 48.448 la 21.704. Braila, care l-a trecut pe linie moarta pe "veteranul" Anton Lungu va alege intre Simionescu Aurel Gabriel (PSD) si Cibu Constantin-Sever (PNL). Buzaul va alege intre Boscodeala Constantin Octavian (PSD) - Preda Cezar Florin (PD). Orasul Calarasi va avea de optat intre Dragu Nicolae (PNL) - Dragan Marian (PSD). In Oltenita, o surpriza. Stefan Dumitru (PSD) il va infrunta pe Milescu Costinel (Actiunea Populara). In municipiul Galati Nicolae Dumitru (PSD)  il va infrunta pe Durbaca Eugen. La Iasi, Nichita Gheorghe (PSD) are prima sansa in fata lui Carlan Dan (PD), in vreme ce, la Piatra Neamt, Rotaru Ion (PSD) si Stefan Gheorghe (PNL) sunt foarte apropiati. La Ploiesti, Calota Emil (PSD) pe care sondajele il creditau cu 70% dintre optiunile electoratului il va infrunta in turul doi pe Toma Horia-Victor (PNL).   Capitala Vrancei, Focsaniul va organiza si ea turul al doilea, desi parea de neconceput ca preferatul PSD sa nu castige din primul tur. Bacinschi Decebal Gabriel (PSD) il va infrunta pe Latcan Nicolae (PNL). Scorul din primul tur este insa net in favoarea social democratilor: 17.752 de voturi la 6.932.
Campania electorala la posturile de radio si de televiziune pentru al doilea tur al alegerilor locale poate incepe, potrivit unui comunicat al BEC dupa anuntarea rezultatelor finale ale primului tur la toate circumscriptiile electorale.  BEC nu primise aseara rezultatele alegerilor locale din 6 iunie, consemnate in procesele-verbale, de la Birourile Electorale Judetene Galati, Iasi si Suceava.
iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO