Politică

Boagiu: Ofertele pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia au preţuri sub cât a cerut Colas

Boagiu: Ofertele pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia au preţuri sub cât a cerut Colas

Autor: Cosmin Vaideanu

29.07.2011, 16:32 1556

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, adeclarat că au fost deschise ofertele pentru desemnareaconstructorului care va realiza tronsonul de autostradăCernavodă-Medgidia, după rezilierea contractului cu Colas, şi cănoile oferte au preţuri mai mici cu până la 50% decât celesolicitate de Colas.

"Astăzi (vineri, n.r.) au fost deschiseofertele şi pot să vă spun că decizia de a rezilia contractul cuColas a fost una foarte bună. Cifrele cu care au venit la licitaţieofertanţii astăzi sunt chiar şi la jumătate din ceea ce Colasul îşipermitea să ceară, o sumă mai mare decât cea mai scumpă ofertădepusă la noua licitaţie. Decizia a fost deci bună şi va aduceeconomii pe acest tronson", a afirmat ministrul, citat decorespondentul MEDIAFAX.

Boagiu a adăugat că în luna august va ficunoscut numele constructorului care va realiza tronsonul deautostradă Cernavodă-Medgidia şi că speră ca desemnarea acestuia sănu fie blocată de contestaţii.

"Am intrat în evaluare, iar într-o lună vomafla cine este câştigătorul. Îmi exprim speranţa că unii care vorfi contestatari de profesie nu vor face lucrul acesta din nou, săblocheze vreun tronson aşa cum avem lotul 2 de la Timişoara-Lugoj.Dacă vrei să ai legitimaţie de acces la contractele de autostrăziţi-o faci lucrând la autostrăzi, nu ţinând pe loc lucrările, făcândcontestaţii aiurea şi având preţurile până în stele", a spusea.

Ministrul Transporturilor a participatvineri, împreună cu premierul Emil Boc, la inaugurarea a 21 dekilometri de autostradă, pe o singură bandă pe sens, de laMurfatlar la Constanţa.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale alansat în iunie o nouă licitaţie pentru proiectarea şi execuţiatronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia (20,5 km), proiectestimat la 726,2 milioane lei (175,8 milioane euro), fărăTVA.

CNADNR a reziliat în aprilie contractulpentru acest proiect încheiat cu compania franceză Colas, invocândo solicitare a constructorului de majorare a valorii contractuluicu opt milioane de euro, ca urmare a modificării traseuluiautostrăzii.

Lucrările fuseseră atribuite Colas în bazaunui contract în valoare de 224 milioane euro încheiat în noiembrie2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO