Politică

Boxerul Mihai Leu intra in ringul Parlamentului alaturi de PSD

18.09.2008, 20:52 42

Leu (40 de ani) va candida la Senat pe listele PSD in baza protocolului semnat de Partidul Conservator - este membru de sase ani - si de social-democrati. 

El a mai candidat pe listele PC si la europarlamentare, insa formatiunea nu a reusit sa treaca pragul electoral.

Mihai Leu este ultimul nume dintr-o lista de vedete care au fost prezentate de partide in ultima vreme, in incercarea de a atrage cat mai multe voturi la alegerile uninominale din aceasta toamna.

PNL mizeaza pe campionul olimpic la scrima, Mihai Covaliu, care va candida la Brasov, pe actorul Forin Calinescu, care va merge la Arges, pe actrita Ramona Badescu, careia i s-a propus sa-i reprezinte pe romanii din diaspora intr-o circumscriptie din Europa.

De asemenea, liberalii au propus-o pe cantareata Dida Dragan, una din vedetele apropiate de PNL de multa vreme, sa candideze intr-un colegiu la Camera Deputatilor in Bucuresti, in vreme ce Mihai Pocorschi va candida la randul sau in Tulcea pe listele acestui partid.

Liberalii au tinut sa-i aiba pe listele parlamentare si pe Stelian Tanase si pe Mircea Dinescu, cei doi fiind apropiati de cercurile liberale, acestia insa au refuzat candidaturile. "Vreau sa mai scriu si sa observ de pe margine", a spus Stelian Tanase, in vreme ce Mircea Dinescu sustine ca este "prea tanar" pentru politica. "Poate sa candidez la Presedintie, dupa al doilea mandat al lui Basescu", a spus poetul intr-o discutie cu reporterul ZF.

Liberalii si social-democratii nu sunt singurii care mizeaza pe forta vedetelor in campania uninominala. Actrita Oana Zavoranu este piesa de rezistenta a Partidului Romania Mare in cursa pentru Camera Deputatilor. Ea s-a inscris in partid anul trecut si va candida la Camera Deputatilor intr-un colegiu din Bucuresti. Liderul acestei formatiuni, Corneliu Vadim Tudor, va candida intr-un colegiu din sectorul 6 la Senat.

Sunt insa si politicieni care ar putea sa faca rocada cu vedetele din televiziune si sa lase Parlamentul pe studiourile TV. Deputatul Cozmin Gusa, liderul Partidului Initiativa Nationala, a anuntat ca nu va candida pe listele PSD Cluj, in vreme ce Lavinia Sandru, secundul sau in ierarhia partidului a spus si ea ca renunta la candidatura la Constanta din cauza opozitiei lui Ion Iliescu.

In cercurile media s-a vorbit despre o revenire a lui Gusa in trustul Intact - el a fost directorul general al diviziei de print a Trustului Intact inainte de a intra in politica in PSD ca purtator de cuvant al partidului. De asemenea, Lavinia Sandru, fosta actrita, spunea la inceputul verii intr-o discutie cu reporterul ZF ca ar putea renunta la politica pentru a intra in televiziune.

Gusa si Sandru au intrat in parlament in 2004, pe listele Aliantei D.A., din partea Partidului Democrat, dar au fost exclusi din partid la cateva saptamani dupa accederea Aliantei la guvernare, apropiindu-se ulterior de PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO