Politică

Calinescu, Roman si Barbu, vedetele PNL in alegeri

Calinescu, Roman si Barbu, vedetele PNL in alegeri

Unul dintre cei mai cunoscuti oameni de televiziune, Florin Calinescu, 52 de ani, va candida la Senat in Arges

16.09.2008, 18:55 29

Conducerea PNL a validat, ieri, candidaturile lui Florin Calinescu, Petre Roman, Dida Dragan si Mihai Pocorschi din partea formatiunii liberale la alegerile parlamentare din noiembrie.

De ce vrea insa Calinescu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de televiziune, sa intre in Parlament?

"Mi-am spus cand eram mai tanar ca atunci cand voi fi independent din toate punctele de vedere ca o sa ma gandesc la acest aspect, ca sa nu ma mai vait de pe margine ca lucrurile nu se schimba, ca fac astia ceea ce fac. Sper sa ma ocup de lucruri esentiale pentru viata oamenilor, cum ar fi autostrazile. Zi si noapte as vrea sa ma ocup de autostrazi. De restul, de armata, invatamant, armata, sa se ocupe altii", a spus actorul Florin Calinescu (52 de ani) pentru ZF.

El s-a inscris in filiala PNL Arges, din partea careia va candida pentru un post de senator intr-un colegiu care va cuprinde Pitestiul si cateva comune limitrofe. Judetul Arges este considerat un fief al PSD si al presedintelui Senatului Nicolae Vacaroiu. Calinescu se identifica cu succesul Pro TV.

In 2007, firma ProOptica, la care detine 90% dintre actiuni, a avut un profit de peste 1 milion de euro. El este de asemenea proprietarul restaurantului "La misto" din zona Tineretului. In urma cu ceva vreme, el a intrat intr-o disputa cu presedintele Traian Basescu, care l-a numit "defunct".

Fostul presedinte al Partidului Democrat, Petre Roman (62 de ani), va candida pentru un post de senator intr-un colegiu din Europa.

"I-am propus domnului Roman sa candideze nu numai pentru experienta si forta lui politica, ci pentru ca este un bun cunoscator al problemelor din strainatate", a spus Bogdan Olteanu, seful de campanie al liberalilor.

Roman va candida intr-un colegiu de senator pe Europa, zona unde a fost ofertata, pentru Camera Deputatilor, si actrita Ramona Badescu. Ea nu a dat inca un raspuns liberalilor. Roman a fost premier intre 1990 si 1991 si ministru de externe intre 1999 si 2000.

A fost primul presedinte al PD intre 1992 si 2001 si a parasit acest partid la scurta vreme dupa ce Traian Basescu a fost ales lider al acestei formatiuni.

A infiintat partidul Forta Democrata inaintea alegerilor parlamentare din 2004, candidand, fara succes, la alegerile prezidentiale. In urma cu aproximativ un an, a fost ales presedintele Partidului Pensionarilor.

Profesorul Daniel Barbu va candida de asemenea la Camera Deputatilor, intr-un colegiu din Bucuresti, a mai anuntat Calin Popescu-Tariceanu.

Barbu (51 de ani) este seful catedrei de stiinta politica de la Facultatea de Stiinte Politice de la Universitatea Bucuresti.

La inceputul acestui an, a fost numit presedinte al fundatiei Dinu Patriciu.

Fostul ambasador al Romaniei in Israel, ex-deputatul PD Mariana Stoica, va candida din partea PNL intr-unul din colegiile din strainatate, Dida Dragan va candida intr-un colegiu la Camera Deputatilor din sectorul 2, iar Mihai Pocorschi va concura la Tulcea, a mai spus presedintele PNL.

In ceea ce priveste candidatura sa, Tariceanu a refuzat sa precizeze daca a luat o decizie unde va candida - in sectorul 1 al Capitalei sau in colegiul Snagov din judetul Ilfov.

Adversarii politici l-au acuzat insa pe Tariceanu ca "fuge" de sectorul 1, pentru ca in Ilfov se obtin mai usor voturi. Liderul PD-L, Emil Boc, a spus ieri ca era cunoscuta intentia presedintelui PNL de a nu candida in Bucuresti, ci in Ilfov, pentru ca in acest judet voturile s-au cumparat mai usor la alegerile locale.

"Era stiuta decizia lui Tariceanu de a fugi din Bucuresti, unde se cumpara mai greu voturi, si a ajunge in Ilfov, unde a vazut ca la alegerile locale aceasta practica este bine inradacinata si cu mai multe sanse de izbanda", a spus Emil Boc.

"Tariceanu a inventat o cacialma politica, a facut un subterfugiu de imagine, prin declaratia primarului, care-l invita pe Tariceanu sa candideze in Ilfov", a spus Boc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO