Politică

Campania electorala, sub semnul lui 1 mai

Campania electorala, sub semnul lui 1 mai
02.05.2008, 17:49 16

Presedintele PSD Mircea Geoana a dat ieri asigurari ferme ca partidul are un singur candidat pentru primaria Generala a Bucurestiului si acesta este Cristian Diaconescu.
Geoana a facut aceste declaratii la petrecerea data de PSD in Parcul Izvor, cu ocazia zilei de 1 mai. A fost o petrecere cu mici si bere (oferita de PSD), urmata de un concert, dar, spre deosebire de anii trecuti, a fost mai intai de toate o intrunire electorala.
Campania electorala pentru alegerile locale incepe astazi, dar PSD a profitat de ziua de 1 mai pentru a-si mobiliza simpatizantii.
"Va propunem un program artistic frumos si va propunem micu' PSD", a incheiat Marian Vanghelie, primarul sectorului cinci, seria discursurilor politice din parcul bucurestean.
In mai multe orase din tara au fost organizate petreceri, dar de departe cea mai mare a fost cea din Parcul Izvor. Inca de la pranz pe zeci de gratare intinse pe jumatate din parc sfaraiau mititei si carnati si era distribuita bere in schimbul bonurilor eliberate de PSD. Ca si micii si berea, discursurile au fost gratis. Leitmotivul acestora: bucurestenii trebuie sa ofere PSD sansa de a conduce si a schimba Capitala, care in ultimii 18 ani nu a avut la Primaria Generala decat primari de dreapta. Liderii PSD au spus sus si tare ca partidul nu are decat un singur candidat la Primaria Generala. "Cristian Diaconescu poate schimba Capitala", a declarat Geoana, cu o trimitere directa la o apreciere a sefului de campanie al PSD, Miron Mitrea, care recent afirmase ca, daca Diaconescu nu intra in turul al doilea, a doua optiune a partidului este Sorin Oprescu. De remarcat este ca Mitrea nu a fost ieri la petrecerea PSD (nu a fost nici Ion Iliescu, apropiat de Oprescu) si la fel de semnificativ este ca si din tara - de la vicepresedintii Vasile Dancu si Ioan Rus - au venit ieri mesaje ferme de sprijin pentru candidatul oficial al partidului. La petrecerea data in Parcul Izvor, PSD si-a prezentat si candidatii pentru primarile de sectoare si din discursurile lor s-a putut intelege ca partidul va avea o campanie foarte dura. PD-L nu a organizat la nivel central manifestatii, o astfel de reuniune va avea loc astazi la Bucuresti. Liberalii au spus ca pe ei nu-i reprezinta 1 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO