Politică

Cea mai asteptata "ciocnire" din campanie, in aceasta seara la postul public

08.12.2004, 00:00 15

Televiziunea publica va transmite in aceasta seara singura dezbatere directa dintre cei doi candidati prezidentiali ramasi in cursa pentru alegerile de duminica, Adrian Nastase si Traian Basescu.
Este o intalnire asteptata pentru ca cei doi nu s-au mai aflat pana acum fata in fata. A exista, inaintea primului tur, o intalnire prea putin relevanta pentru ca la ea au participat toti candidatii prezidentiali.
Aseara staff-urile de campanie ale celor doi candidati pregateau febril intalnirea - vor fi 100 de minute impartite egal intre Nastase si Basescu. Aceasta a fost decizia Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor care au aprobat luni timpii de antena la posturile publice de radio si televiziune pe durata campaniei electorale pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale.
La alegerile din 2000, cand in turul al doilea au intrat Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor, nu a existat nici o intalnire directa televizata. In 1996, cand in ultimul act electoral s-au aflat Ion Iliescu si Emil Constantinescu au existat trei astfel de dezbateri fata in fata.
De la consumarea primului act al alegerilor legislative si a primului tur al prezidentialelor, cei doi candidati aflati in cursa si-au rarit vizitele in teritoriu si intalnirile directe cu electoratul. Cate o singura vizita importanta a fost organizata - Nastase la Alba Iulia (cu o scurta escala la Targu Mures), iar Basescu la Galati.
A fost si perioada neclara legata existanta unor nereguli in primul tur, acuzate de PNL-PD, - cateva zile pierdute pana la anuntarea rezultatelor finale, cand nu s-a putut face campanie electorala.
Acuzatiile reciproce legate de corectitudinea scrutinului sau de efectele internationale ale acuzatiilor de frauda, au tinut loc de dezbateri directe.
Separat, cei doi candidati au facut un tur al televizunilor care au organizat emisiuni electorale.
Este asteptata in aceasta seara o infruntare fara manusi in care diferenta ar putea fi facuta fie de argumentatia rotunda fie de spiritul polemic.
Impactul acestei intalniri ar putea fi insa redus de ora la care a fost programata dezbaterea - ea va incepe la orele 22.00.
iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO