Politică

Cine vrea să lucreze în guvern? Executivul dă startul programului de internship şi pune la bătaie 200 de locuri pentru tinerii care vor să lucreze în ministere

Cine vrea să lucreze în guvern? Executivul dă startul...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

10.04.2019, 15:28 393

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, lansarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Astfel, 200 de studenţi şi absolvenţi de studii superioare se pot înscrie în program în perioada 10 aprilie-19 mai. Executivul a transmis şi programul perioadei de practică.

„În sprijinul tinerilor care doresc să cunoască îndeaproape procedurile de lucru din administraţie, lansăm cea de-a şaptea ediţie a Programului guvernamental de Internship. Începând de astăzi, studenţii şi absolvenţii se pot înscrie pentru cele 200 de locuri de stagiari în ministere, instituţii şi autorităţi publice. Am majorat bursa lunară de care vor beneficia internii de la 1.000 de lei la 2.080 de lei brut. Le doresc mult succes şi îi aşteptăm cu braţele deschise alături de noi!”, a anunţat Dăncilă, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Potrivit Executivului, înscrierile se fac online, în perioada 10 aprilie-19 mai:

„Condiţiile de participare, precum şi formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro <http://www.internship.gov.ro>. Anul acesta, în cadrul Programul Oficial de Internship al Guvernului României sunt alocate 200 de locuri la 55 de ministere, autorităţi şi agenţii ale administraţiei publice centrale, ce au calitatea de organizaţii- gazdă”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care beneficiarii programului de internship vor primi o indemnizaţie lunară de 2080 lei brut. Până în prezent, studenţii aflaţi în practică la Guvern primeau doar o bursă de 1.000 lei.

Perioada de internship este de două luni.

„Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăţa modul de funcţionare şi organizare a administraţiei publice de la funcţionari publici cu experienţă. De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituţiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare şi reprezentanţe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România”, se mai arată în comunicatul de presă.

Astfel, Calendarul organizare şi desfăşurare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:

-10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;

-20-21 mai: evaluarea dosarelor;

- 23 mai: publicarea rezultatelor;

- 23 mai - 3 iunie: evaluarea aplicaţiilor;

- 4 iunie: publicarea rezultatelor;

- 10 iunie - 24 iunie: interviuri Skype;

-28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;

- 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;

- 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO