Politică

Dan Diaconescu se bate cu Victor Ponta pentru un loc de deputat la Târgu Jiu

 Dan Diaconescu se bate cu Victor Ponta pentru un loc de deputat la Târgu Jiu

Autor: Gigi Ciuncanu

31.10.2012, 09:37 844

Candidatura liderului PP-DD, Dan Diaconescu, pentru un mandat de deputat în Colegiul 6, Târgu Jiu, unde candidează şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost înregistrată oficial, marţi seară, la Biroul Electoral Judeţean Gorj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Candidatura lui Diaconescu a fost depusă de secretarul general al filialei gorjene, consilierul judeţean Niculina Mocioi, care, la rândul său, candidează pentru un post de deputat pentru Colegiul 5, zona Rovinari - Ţicleni - Târgu Jiu.

Mocioi a declarat că Dan Diaconescu ar urma să vină la Târgu Jiu peste câteva zile, când organizaţia îşi va lansa oficial candidaţii în campania electorală.

Principalii contracandidaţi ai lui Dan Diaconescu în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor sunt liderul PSD, Victor Ponta, şi consilierul municipal PDL Nicolae Daviţoiu, care este şi preşedintele PDL Târgu Jiu.

Daviţoiu a precizat pentru MEDIAFAX că nu îşi face griji în privinţa contracandidaţilor săi, el fiind convins că o dispută între Ponta şi Diaconescu îl poate ajuta.

"Eu sper la un scor cât mai bun, iar oamenii să îşi dea seama că atunci când doi se ceartă merită să-l voteze pe cel de-al treilea", a spus Daviţoiu, care, anterior, precizase că mizează pe o scădere a popularităţii lui Ponta până la alegerile din decembrie.

Filiala judeţeană a PP-DD Gorj, care are o conducere interimară din vară, nu l-a mai susţinut pentru o candidatură pe fostul senator PRM Ilie Petrescu, în Colegiul 1 la Senat. Acesta a candidat, în vară, din partea PP-DD la Primăria Motru, iar marţi a aflat că nu apare pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare, în locul său la BEJ Gorj fiind înregistrat realizatorul TV Tudor Barbu.

Barbu îi va avea drept contracandidaţi pe liderul PNL Gorj, Dian Popescu, din partea USL, şi pe şeful PDL Gorj, Ion Ruşeţ, care este în prezent senator pe colegiul respectiv.

Pe cel de-al doilea colegiu la Senat din judeţ, PP-DD Gorj îl susţine pe liderul interimar al filialei, Cătălin Zamfira, un apropiat al lui Dan Diaconescu.

Liderul PP-DD Dan Diaconescu a anunţat, marţi seară, că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu, în colegiul în care candidează şi premierul Victor Ponta.

El a făcut anunţul într-o conferinţă de presă susţinută în studioul OTV.

"Voi face tot ce este necesar pentru ca România să scape de de prim-ministrul Victor Ponta, un prim-ministru care a înrăutăţit viaţa românilor, care a scăzut dramatic nivelul de trai", a arătat Diaconescu.

Marţi după-amiază, la Biroul Electoral Judeţean Gorj, liderul PSD Victor Ponta şi-a depus candidatura pentru Colegiul 6, Târgu Jiu, la Camera Deputaţilor, declarând că nu ştie cine mai candidează şi că nu are nicio problemă "de contracandidaţi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO