Politică

Discuţii intense pentru schimbarea Ministrului de Finanţe

Discuţii intense pentru schimbarea Ministrului de Finanţe

Autor: Mediafax

06.02.2014, 15:56 365

Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chiţoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanţă elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilităţile acordate populaţiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, iniţiativă care restrânge semnificativ şansele reducerii CAS, propunere pe care mizează PNL în perspectiva alegerilor la Preşedinţie.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la prima încercare de schimbare a lui Chiţoiu, conducerea PNL nu a avut câştig de cauză, întrucât nu s-a îndeplinit cvorumul necesar, au arătat sursele.

Mai multe surse au declarat săptămâna trecută pentru MEDIAFAX că viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este prima opţiune a PNL, în cazul în care se va vota în Biroul Politic înlocuirea lui Daniel Chiţoiu din funcţia de ministru al Finanţelor.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat pentru MEDIAFAX că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Întrebat astăzi într-o conferinţă dacă a primit această propunere, Nicolăescu a răspuns că "se fac multe propuneri pe lumea aceasta şi că este implicat în proiectul noului pachet de bază, iar sâmbătă are programată o întâlnire cu producătorii de medicamente.

Totodată vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns".

"Nu cred că voi fi remaniat", a declarat Chiţoiu, la ieşirea de la întâlnirea liderilor USL de la Senat.

Întrebat dacă este posibil să demisioneze, ministrul Finanţelor a răspuns: "Este o posibilitate".

Întrebat, de asemenea, dacă i-a fost cerută demisia, Chiţoiu a spus: "Deocamdată... Mâine voi da un răspuns complet la şedinţa Biroului Politic".

Chiţoiu a făcut aceste declaraţii după întâlnirea liderilor USL, la care au participat Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu, Eduard Hellvig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO