Politică

Fostul preşedinte, Traian Băsescu: Nu cred că e o miză politică eliminarea lui Tobă. Acuzaţia din comunicatul DNA e însă subţire

Fostul preşedinte, Traian Băsescu: Nu cred că e o...

Autor: Mediafax

04.09.2016, 20:41 51

"Analiza mea este că nu a fost un joc pentru eliminarea ministrului Tobă, ci pur şi simplu declaraţiile pe care le-au dat ofiţerii care au fost chemaţi la DNA au generat un bulgăre. Ce mă nedumereşte însă...acuzaţia către ministrul Tobă că a favorizat infractorul refuzând să desecretizeze anumite documente de la serviciul de informaţii al Internelor. Probabil, erau documentele de achiziţii a bunurilor, că am înţeles că se achiziţiona şi caviar, şi şampanie, şi duşuri, şi maşini şi parfumuri.. Nedumerirea mea este de ce poţi să îl acuzi pe ministru de Interne că nu a desecretizat nişte documente atâta timp cât nu el le-a secretizat. Legea e extrem de precisă-nu poate desecretiza decât cel care a secretizat, eventual şeful serviciului şi nu ministrul", a susţinut liderul PMP, într-o emisiune la RTV.

Traian Băsescu a mai spus că, în opinia sa, aşa cum arată comunicatul de DNA, acuzaţia este "subţire", iar procurorul de caz are o "slabă pregătire".

"Preşedintele Iohannis a primit nouă bibliorafturi, deci dosarul este foarte mare. Strict pe comunicatul DNA-ului preşedintele Iohannis ar trebui să respingă începerea urmăririi penale", a mai comentat el.

Traian Băsescu a mai spus că a urmărit dezbaterea publică privind demisia lui Petre Tobă de la Ministerul afacerilor interne, dar nu crede că a fost o miză în eliminarea lui Tobă pentru că acesta a fost susţinut la nominalizare atât de SRI, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis. În acelaşi timp, el a argumentat că nu vede de ce ar fi dorit cineva să îl schimbe pe Tobă din guvern în condiţiile în care alegerile locale s-au desfăşurat corect.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO