Politică

"Guvernul ştia din ianuarie că este nevoie de măsuri de austeritate"

19.09.2010, 11:22 20

Autorităţile ştiau din ianuarie de necesitatea introducerii unormăsuri dure de austeritate, dar anunţul a fost amânat până în lunamai întrucât o astfel de decizie este extrem de greu de asumatpolitic, consideră fostul ministru al Finanţelor SebastianVlădescu, citat de Mediafax.

"Ministrul Finanţelor din ianuarie 2010 (Sebastian Vlădescu,n.r.) ştia din ianuarie 2010. Tipul acesta de anunţ public este unanunţ extrem de grav. El nu poate fi făcut de ministrul Finanţelor,este nevoie ca decizia de restructurare a cheltuielilor bugetare săfie o decizie asumată politic", a spus Vlădescu, la emisiunea "După20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Începând cu luna ianuarie şi până pe 6 mai, dată la carepreşedintele Traian Băsescu a anunţat public tăierea pensiilor şi asalariilor, Vlădescu a avut mai multe discuţii legate derestructurarea bugetului, atât cu prermierul, cât şi cupreşedintele şi partenerii instituţionali, respectiv FMI şi ComisiaEuropeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO