Politică

“Guvernul va ramane in picioare, pentru ca Parlamentul nu vrea sa fie dizolvat”

06.10.2009, 00:00 23

"In ultimii 20 de ani, nicio motiune de cenzura nu a trecut siniciun guvern nu a cazut in urma depunerii unei motiuni de cenzura.Dar daca motiunea va fi admisa, iar doua propuneri de guvern vor fiinvalidate in Parlament, atunci vor fi organizate alegerianticipate (dupa alegerile prezidentiale, intrucat Constitutiainterzice dizolvarea Parlamentului in ultimele sase luni de mandatale presedintelui - n.n.). Dar eu nu cred ca parlamentarii vor dorisa-si incheie mandatul cu trei ani mai devreme", afirma ValeriuStoica intr-o discutie cu reporterul ZF.

Impreuna, PNL si PSD nu ar avea nicio dificultate sa rastoarneGuvernul, avand 50% din Parlament, insa cele doua formatiuni aujustificari diferite cand enunta aceasta ipoteza.

Aseara, UDMR lasa sa se intelega ca ar putea vota o motiunedepusa de PNL.

De ce vrea PSD sa rastoarne Guvernul

Conducerea restransa a PSD (Biroul Permanent National) a decisieri ca parlamentarii partidului sa sustina o motiune de cenzuracare sa duca la indepartarea actualului Guvern, a anuntat liderulpartidului Mircea Geoana.

Presedintele PSD a justificat decizia prin faptul ca actualulExecutiv functioneaza neconstitutional dupa modificarea compozitieisale. PSD sustine ca Guvernul ar fi trebuit sa vina in fataParlamentului, pentru ca si-a schimbat compozitia politica, lucrucare il obliga sa ceara un nou vot de incredere.

Ceea ce mai reproseaza PSD guvernului minoritar al PD-L sunt"abuzurile masive si premeditate" privind epurarea administratieicentrale si locale de catre PD-L. Scopul daramarii guvernului armai fi, in opinia lui Geoana, impiedicarea unui "plan masiv defraudare a alegerilor pus la cale de regimul Basescu-Boc".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO