Politică

Inflatie de candidati pentru fotoliul lui Negoita de la sectorul 3

Inflatie de candidati pentru fotoliul lui Negoita de la sectorul 3

Click pentru imaginea marita

26.05.2008, 19:20 44

Sectorul trei nu are veniturile sectorului unu (225 mil. euro in 2007) sau ale sectorului doi (162 mil. euro). Dar are venituri mai mari decat judete precum Braila, Salaj, Tulcea sau Giurgiu. Este mai bogat decat orase precum Arad, Galati, Iasi, Brasov sau Craiova.
Nu mai putin de 16 partide au inscris in cursa pentru primaria acestui sector candidati, dar, spre deosebire de alte sectoare, lucrurile par mai clare aici, intrucat doar trei candidati au notorietate. Primul dintre acestia este chiar actualul edil Liviu Negoita (46 de ani) care are sansa unui al doilea mandat - de altfel trei dintre actualii edili ai sectoarelor pornesc cu prima sansa in aceste alegeri (Liviu Negoita - PD-L - la trei, Neculai Ontanu - PSD - la doi si Marian Vanghelie - PSD - la sectorul cinci). PD-L a examinat ipoteza ca Negoita sa candideze pentru Primaria Generala, dar el vizeaza in continuare sectorul trei si, iata, candideaza pentru un al doilea mandat. A devenit primar al sectorului in urma alegerilor din iunie 2004, dupa ce alti opt ani fusese deputat de Bucuresti (1996-2004).
Este jurist, iar pe linie politica a coordonat in 2000 campania electorala a actualui sef al statului Traian Basescu care in acea vreme candida pentru functia de primar general al Capitalei.
Negoita sustine in prezentarea sa de campanie electorala ca merita un al doilea mandat, pentru ca are spirit de organizare si disciplina, capacitate de lucru intens, initiativa si poate munci in echipa.
Un alt candidat cunoscut de bucuresteni de la nivelul administratiei este cel al PSD, Doru Giugula (48 de ani). Giugula este jurist si lucreaza de multa vreme in administratia bucuresteana postdecembrista. Inainte de 1989 a fost, intre altele, ofiter USLA (Unitatea Speciala de Lupta Antiterorista). CNSAS (Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii) a sustinut ca el a fost si colaborator al Securitatii, lucru infirmat de Giugula care spune ca a fost doar ofiter, iar decizia Consiliului este o razbunare a lui Mircea Dinescu cu care ar fi avut un litigiu comercial. A fost ales consilier general al Municipiului in 2000 si in 2004 si a fost varful de lance al consilierilor social-democrati impotriva primarului de la acea vreme Traian Basescu. Inainte de a intra in administratie Giugulea a mai fost expert al UE in Romania in probleme legate de integrarea europeana si expert al BERD pentru programele de restructurare. Spune ca isi doreste primaria pentru a scapa sectorul de administratia de dreapta.
Teodora Bertzi ataca Primaria sectorului 3 din partea PNL. Bertzi (48 de ani) este medic. Dupa o scurta perioada in administratie (consilier local la sectorul trei in anii '90) a devenit deputat (1992-1996) si apoi s-a facut remarcata prin functiile pe care le-a ocupat la nivel guvernamental. A fost pe rand expert guvernamental la Departamentul pentru Protectia Copilului, vicepresedinte la Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, director in aceeasi institutie si apoi secretar de stat la Oficiul Roman pentru Adoptii. In prezent, este secretar de stat la Ministerul Muncii.
Ceilalti candidati au mai putina notorietate. Din partea Partidului Ecologist Roman candideaza Vasile Oancea, din partea Uniunii Pensionarilor Georgeta Bajan. PNTCD a inscris-o in cursa pe Andreea Fociuc, in vreme ce PRM l-a aruncat in lupta pe Cristian Buzea. Mai candideaza Victor Dubar (Partidul Conservator), Andrei Duban (Partidul Initiativa Romaniei), Dumitru Ion (Partidul Socialist Roman), Paul Radu (Partidul Verde), Mihai Ghibusi (Partidul Alianta Socialista), Florica Ionea ( Partidul Romaniei Europene), Petrica Dima (Partidul Popular din Romania), Valentin Biber (Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat) si Ioan Radu (Partidul Popular si al Protectiei Sociale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO