Politică

Klaus Iohannis, pentru AP: Eforturile anticorupţie arată "faţa urâtă a politicii"; protestele au avut succes

Klaus Iohannis, pentru AP: Eforturile anticorupţie...

Autor: Mihai Draghici

08.02.2017, 16:17 836

Acţiunile din România pentru limitarea corupţiei arată "faţa urâtă a politicii", afirmă Klaus Iohannis într-un interviu acordat agenţiei The Associated Press.

Klaus Iohannis a declarat, potrivit The Associated Press, că protestele au avut succes, dat fiind că au blocat ordonanţa guvernamentală care, în opinia lui, ar fi slăbit eforturile anticorupţie.

"Am fost surprins de numărul mare al manifestanţilor. Să avem 200.000 de persoane adunate în Piaţa Victoriei este ceva extraordinar", a apreciat Iohannis.

Conform AP, Iohannis a lăudat protestatarii pentru că le pasă de viitorul României şi pentru că îşi exprimă sentimentele în demonstraţii paşnice.

Iohannis, care s-a opus modificării legii prin ordonanţă de urgenţă, a afirmat că subiectul va putea fi dezbătut în mod adecvat în Parlament.

Corupţia sistemică a fost specifică României din perioada comunistă şi nu poate fi eradicată în doar câţiva ani, a subliniat Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO