Politică externă

Familia regala italiana, reprimita in tara

24.12.2002, 00:00 37

Printul Victor Emanuel, capul familiei regale de Savoia, a sosit, ieri dimineata, in Italia, dupa 56 de ani de exil. Familia regala va fi primita si la Vatican.
Printul Victor Emanuel, in varsta de 65 de ani, a sosit la aeroportul Ciampino, la cu un zbor special de la Geneva. El era insotit de sotie, Maria Doria, si de fiul sau, Emanuel Philibert.
Potrivit responsabilului Institutului Casei Regale de Savoia, Domenico Ianneta, vizita de ieri va fi una scurta, printul si familia sa urmand sa se intoarca la Geneva imediat dupa audienta la Vatican. Printul sufera inca urmarile unei leziuni vertebrale capatate la inceputul lunii octombrie, in timpul unui raliu din Egipt.
Mostenitorii pe linie masculina ai casei regale au fost condamnati la exil in 1946, ca pedeapsa pentru colaborarea regelui Victor Emanuel al III-lea (bunicul printului) cu regimul lui Benito Mussolini. Victor Emanuel al III-lea a fost ultimul rege al Italiei (1900-1946), iar in 1938 a semnat si promulgat legi rasiste care au permis deportarea a 8.000 de evrei italieni.
Anul trecut, autoritatile italiene au adoptat o lege care sa le permita revenirea in tara tuturor membrilor familiei fostului rege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO