Politică

Ponta:Băsescu zicea în ianuarie că nu mă va numi premier; a făcut-o în aprilie, o va mai face o dată

Autor: Dana Curcea, Liviu Dadacus

27.11.2012, 22:31 150

Solicitat să comenteze afirmaţiile şefului statului, Traian Băsescu, potrivit cărora ar simţi dispreţ pentru nominalizarea unui premier care a contribuit la suspendarea sa şi întrebat dacă le interpretează ca pe un mesaj că nu îl va desemna încă o dată prim-ministru, Ponta a răspuns: "Dumneavoastră îl mai luaţi în serios pe domnul Băsescu?".

"Nu era domnul Băsescu cel care zicea, prin ianuarie-februarie că nu mă numeşte niciodată? M-a numit pe 27 aprilie, ce să facă. Eu nu cred că m-a numit din plăcere sau din iubire. Asta e, aşa o să facă şi după alegeri", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este greu pentru un şef al statului să mai numească o dată premier un prim-ministru care a luat parte la suspendarea sa din funcţie şi a susţinut demiterea sa.

"Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte când i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa la suspendarea lui din funcţie", a spus Băsescu, la B1 TV, menţionând că simte "dispreţ".

"Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, nu are sentimente, nu are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată...e greu", a mai explicat Băsescu.

În momentul în care i s-a spus că în politică trebuie să mai înghiţi şi câte o broască râioasă, el a replicat: "Da, dar nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit".

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că preşedintele Traian Băsescu va respecta votul românilor de la alegerile parlamentare, pentru că România nu e o dictatură sud-americană, iar dacă USL va obţine majoritatea absolută el va fi premier în continuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO