Politică

Ponta: Nu voi discuta cu PDL, în condiţiile în care a anunţat că nu susţine Guvernul

Ponta: Nu voi discuta cu PDL, în condiţiile în care a anunţat că nu susţine Guvernul

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

28.04.2012, 18:53 258

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că, în condiţiile în care PDL a anunţat că nu va susţine cabinetul USL, nu va discuta cu acest partid, precizând însă că va avea discuţii cu grupurile parlamentare pentru votarea cabinetului său.

El a precizat că nu este o declaraţie de război anunţul că nu va discuta cu PDL.

Ponta a mai spus că nu va discuta cu acest partid în condiţiile în care formaţiunea a anunţat, "logic", că nu va susţine Cabinetul USL.

El a precizat însă că va discuta cu grupurile parlamentare despre votarea Guvernului.

"Voi discuta cu toate grupurile parlamentare în ideea unei eventuale votări a Guvernului şi a susţinerii unor proiecte punctuale. Nu voi avea, probabil, discuţii cu PDL, dar nu o văd ca pe o declaraţie de război. Domnul preşedinte Boc a anunţat că nu va vota Guvernul nostru şi atunci nu vom discuta cu PDL. De altfel, avem şi o interdicţie adoptată de curând în acest sens, dar nu asta e problema. Înţeleg că PDL - şi mi se pare oarecum logic - nu va susţine Guvernul USL", a spus Ponta.

Premierul desemnat a mai spus că va discuta cu toate partidele, în viitor, despre problemele importante ale ţării.

El a declarat că, în schimb, e posibil ca pe anumite proiecte importante, pentru care şi USL a susţinut Guvernul PDL, cabinetul său să fie susţinut de PDL.

"Mă refer la mecanismul de cooperare şi verificare, la tratatul de guvernanţă fiscală, la obiectivele noastre internaţionale. Acolo sigur că vom discuta cu toate forţele politice reprezentate în Parlament", a explicat Ponta.

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniştri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat că portofoliile vor fi împărţite ţinându-se cont de principiul parităţii şi că nu garantează că aceşti minişti vor rămâne în funcţie după luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus că îşi doreşte ca viitori miniştri să fie oameni cu experienţă în ministerele la care vor fi desemnaţi şi să cunoască foarte bine domeniile respective.

"Opţiunea mea este ca pentru acest guvern special de şase luni funcţiile de miniştri să fie ocupate preponderent sau în exclusivitate de oameni care au ocupat funcţii de miniştri sau secretari de stat. Fiind vorba despre un mandat special pe şase luni, cred că nu este timp pentru învăţat. Vreau să mă bazez pe oameni care cunosc foarte bine ministerele şi cum funcţionează ele", a adăugat Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO