Politică

Sectorul 2 al Bucurestiului - al doilea ca bogatie - disputat de 16 candidati

Sectorul 2 al Bucurestiului - al doilea ca bogatie - disputat de 16 candidati

Click pentru imaginea marita

23.05.2008, 21:38 110

Este un "orasel" mai bogat decat multe administratii din tara - s-ar clasa undeva pe locul 27 intre judetele Romaniei (daca ar fi judet), potrivit veniturilor sale. Este mai bogat decat multe dintre orasele Romaniei chiar resedinta de judet.
Are venituri mai mari decat Aradul (138 mil. euro venituri in 2007), Galatiul (135 mil. euro venituri in 2007) sau Iasiul (130 mil. euro in 2007). Este, de asemenea, un sector care a stiut sa-si cheltuiasca banii - are un grad de realizare a cheltuielilor de peste 95% din venituri.
Una dintre cele mai mari sanse de a cuceri sectorul le are chiar actualul edil, Neculai Ontanu (PSD). Site-ul sau de campanie se deschide cu un citat din Traian Basescu, presedintele Romaniei, citat care suna asa: "Dorind a rasplati meritele deosebite ale domnului Neculai Ontanu, primarul sectorului doi al Municipiului Bucuresti, in semn de apreciere deosebita pentru devotamentul pus in slujba cetatenilor, pentru contributia personala la revigorarea culturala si spirituala (...)". Despre ce sa fie vorba? In 2007 presedintele i-a acordat actualului edil al sectorului medalia "Serviciul credincios in grad de cavaler".
Ontanu nu a avut intotdeauna o relatie perfecta cu partidul sau - el a plecat in 2006 din partid pe fondul unei crize in organizatia PSD Bucuresti, dar s-a reintors cinci luni mai tarziu. Ontanu este probabil unul dintre cei mai cunoscuti candidati care ataca Primaria sectorului doi - ar fi al treilea mandat pe care l-ar castiga in acest sector.
Ontanu a castigat Primaria sectorului doi in anul 2000, a recastigat-o patru ani mai tarziu si spera acum la un al treilea mandat.
"Atuurile mele sunt experienta in administratie, seriozitatea, perseverenta, respectarea promisiunilor facute si a proiectelor incepute", se prezinta Ontanu pe site-ul sai de campanie. Ontanu are 50 de ani, este economist si are o lunga experienta in administratie, fiind, inainte de a ajunge primar, consilier general la Primaria Generala a Municipiului.
In cursa cu Nicolai Ontanu a intrat, din partea PNL, Dragos Dinca - un om cu mai putina notorietate, dar cu un CV interesant. Nu are decat 32 de ani, dar este director general la Institutul National de Administratie si lector universitar in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). De altfel, el si-a finalizat studiile in aceasta institutie. Iata cum vede el lucrurile, daca va fi ales primar: "Primarul este un angajat al comunitatii si in tot ce face trebuie sa fie in slujba noastra a cetatenilor".
Dan Cezar Ionescu ataca Primaria sectorului doi din partea PD-L. Are 49 de ani, este inginer energetician, iar in 2004 a fost ales consilier local al primariei sectorului pentru care vizeaza acum pozitia de edil. Pe site-ul sau de campanie el spune ca, in calitate de viceprimar (a fost ales in aceasta functie dupa ce a ajuns consilier), a aparat interesele comerciantilor din Piata Obor, a lucrat la reabilitarea Caii Mosilor si a fost artizanul realizarii parcarilor in spic. "Nu am intrat in politica pentru a face avere. Am din ce sa traiesc si nu depind de cineva anume. (...) Iata de ce solicit increderea cetatenilor pentru a devenit primarul sectorului doi", spune Cezar Ionescu.
Din partea PRM pentru sectorul al doilea lupta Danut Saulea, militar de profesie, "doctor in stiinte militare", dupa cum se prezinta pe site-ul de campanie. Saulea are 58 de ani si intre 2000 si 2004 a fost deputat in Parlamentul Romaniei.
In total, 16 competitori au intrat in cursa pentru Primaria sectorului doi. Din partea PIN (Partidul Initiativa Romaniei) candideaza Sarmiza Andronic, din partea, Partidului Alianta Socialista Virgil Costea, din partea conservatorilor Valentin Iliescu. Partidul Socialist Roman l-a aruncat in cursa pe Adrian Ionescu, Uniunea Pensionarilor pe Lucian Predescu. Din partea Partidului Verde candideaza Dumitrescu Constantin. PNTCD l-a aruncat in cursa pe Octavian Badescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO