Politică

Seful ANI: Conflictul de interese din administratia locala a luat o forma organizata

Autor: Iulian Anghel

10.04.2012, 12:08 225

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI) acuza ca in administratia locala conflictul de interese a luat o forma organizata fiind fiind u fenomen de masa.

Consilieri care voteaza bugete, bugete care apoi merg spre firmele celor care au votat sau ale rudelor lor, este o practica intalnita pe scara larga la nivel local, spune Horia Georgesc.

Legislatia exista, legea conflictului de interese interzice aspectele de mai sus, iar cel care a incaltat-o isi poate pierde mandatul.

Problama este ca prejudiciul este greu de recuperat. Procesele dureaza doi-trei ani, data pana la care contractul incheiat cu incalcarea legi va fi fost deja executat. Cel in cauza isi poate pierde mandatul, dar nimic nu il impiedica sa candideza din nou pentru o alta pozitie - de exemplu, daca a fost consilier local, sa candideze pentru pozitia de consilier judetean, a explicat Georgescu, la un semniar pe marginea procesului de achizitii publice in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO