Politică

"Stanga populista" versus "dreapta falimentara"

19.10.2008, 19:25 12

Presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu a sustinut sambata ca PNL nu poate lasa ceea ce el a numit "stanga populista, reprezentata de PSD", sa castige alegerile viitoare, intrucat tara ar face pasi inapoi.

"PSD este un partid nereformat, desprins din fostul FSN, care a condus tara spre saracie si coruptie. Romanii au de ales intre doua moduri de guvernare: unul al PSD cand am avut inflatie mare, somaj ridicat si declin economic si celalalt model, al PNL, in care exista proiecte, iar Romania se dezvolta", a afirmat Tariceanu cu ocazia lansarii candidatilor PNL din Moldova.
De altfel, mai multi lideri liberali care au luat cuvantul au criticat dur PSD, caracterizandu-l drept "nereformat", "populist" si afirmand ca social-democratii au condus tara spre saracie si coruptie.
Replica PSD nu s-a lasat asteptata. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri dupa intalnirea cu candidatii partidului din zona Moldovei pentru alegerile parlamentare, ca politica guvernarii de dreapta a dat faliment, fiind una de "risipa si batjocura", dar ca PSD va veni la guvernare cu un set de masuri coerente.
"Nu exista alt partid in afara de PSD care sa faca fata unei guvernari competente", a sustinut liderul social-democrat. Presedintele PSD a criticat politica fiscala, nivelul salariilor in sistemul bugetar, dar si in cel privat, dar si "dezinteresul" actualei guvernari pentru infrastructura si atragerea fondurilor structurale.
Liderii PNL si cei ai PSD nu exclud in discutii fara caracter public o guvernare comuna dupa alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO