Politică

Victor Ponta despre rezultatul negocierilor lui Traian Băsescu la Consiliul European: Omul a înfrânt

Victor Ponta despre rezultatul negocierilor lui Traian...

Autor: Tibi Bujdei

24.11.2012, 21:00 2219

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează rezultatul negocierilor purtate de preşedintele Traian Băsescu în cadrul Consiliului European privind bugetul UE 2014-2020, Ponta a răspuns că "a înfrânt".

"Omul a înfrânt. A negociat în sensul că nu s-a ajuns la niciun acord", a spus Ponta.

El a arătat însă că preşedintele a înţeles că trebuie să se consulte cu Guvernul şi Parlamentul aşa cum fac şi ceilalţi lideri europeni.

"Domnul preşedinte Băsescu trebuie să reînveţe că Guvernul şi Parlamentul nu sunt angajaţii domniei sale. Şi a învăţat de data asta. Ne-am consultat şi la Bruxelles, am avut poziţii comune şi e înspre binele României acest lucru", a spus Ponta.

Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a încheiat vineri după-amiază, fără a se ajunge la un acord.

Reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cele 27 de state membre UE începuse joi seară, la Bruxelles, fiind dedicată în principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014 - 2020. Liderii europeni reluaseră vineri dimineaţă lucrările, după o serie de întrevederi bilaterale care au avut loc joi şi au fost urmate de summit. Dar nu au reuşit să depăşească divergenţele privind bugetul plurianual şi distribuirea fondurilor. Premierul Marii Britanii, David Cameron, declara vineri dimineaţă că nu existau "progrese suficiente".

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a apreciat vineri că va fi posibil să se ajungă la un acord pe tema bugetului UE la începutul anului 2013, încercând să minimizeze consecinţele eşecului summit-ului organizat joi şi vineri la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO