Prima pagina

Cel de-al doilea Bugatti Veyron din Romania vine in Bucuresti

Cel de-al doilea Bugatti Veyron din Romania vine in Bucuresti
02.10.2007, 15:16 1359

Doi bucuresteni sunt interesati de a achizitiona un Bugatti Veyron, cea mai scumpa masina din lume. Compania Prestige Car, vinde automobilul pentru un pret de aproape 1,6 milioane de euro, care include transportul in Romania, precum si taxa de prima inmatriculare, care in acest caz se ridica la peste 6.000 de euro.

In Romania exista un singur Bugatti Veyron, detinut de omul de afaceri Costel Casuneanu, aceasta fiind si cel mai scump automobil cumparat vreodata in Romania.

Bugatti Veyron este pozitionata pe cea de-a doua pozitie in clasamentul celor mai rapide automobile de strada, acesta fiind capabila de a rula cu peste 400 km/h.

Olandezii de la MEI, care administreaza fondul de investitii Roemenie en Bulgarije Fonds (MEI-RBF), cu plasamente de circa 100 mil. euro pe piata bursiera de la Bucuresti, s-au asociat cu Paul Zamfirescu, fostul dealer Honda pe piata locala infiintand in luna mai compania Prestige Cars, specializata pe importul de automobile premium.

Vanzarile anuale estimate de catre MEI se situeaza intre 150 si 200 de automobile de lux, in timp ce cresterea estimata este de 15% anual. "Prestige Cars va comercializa atat automobile premium, cat si super-premium precum Rolls-Royce sau Aston Martin, dar acestea se vor vinde exclusiv pe baza de comanda", a subliniat Paul Zamfirescu, director executiv al Prestige Cars.

Potrivit directorului MEI, compania va importa pe piata locala atat modele destinate pietei Statelor Unite precum Infiniti, divizia premium a Nissan, Acura, divizia Honda, Cadillac, Lincon si Ford Mustang.

"Romania este prima tara in care investim intr-un dealer precum Prestige Cars, destinat comercializarii de automobile de lux. Dupa ce acesta va ajunge la nivelul dorit, intentionam sa extindem reteaua in principalele orase din tara, precum si in regiune", a adaugat Mars.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO