Prima pagina

Cine sunt ziaristii care au reusit in business

30.07.2008, 10:26 14

Presa de afaceri din Romania a dat de-a lungul ultimului deceniu si jumatate nu numai stiri si analize si comentarii, ci si un numar de oameni de afaceri ce detin sau administreaza la ora actuala businessuri considerabile, scrie BUSINESS Magazin.
"Cariera de ziarist mi-a dat deschiderea preliminara, generalista asupra a cum functioneaza si a ce inseamna capitalismul. Mi-a deschis, de asemenea, orizontul international datorita deplasarilor in strainatate si mi-a dezvoltat decisiv capacitatile de comunicare", spune Doru Lionachescu, 43 de ani, partener la casa de investitii Capital Partners.
Dan Rosu, fost om de televiziune timp de zece ani, conduce in prezent Rompetrol Downstream, reteaua de benzinarii a companiei Rompetrol. Are in subordine peste 2.000 de oameni si prin compania sa trece o importanta parte din cifra de afaceri a grupului petrolier, de 5,7 mld. dolari. Tanar inginer geolog la Schela de productie petroliera Gaesti, isi aduce aminte ca s-a prezentat in 1990, la sugestia unei colege, la un concurs organizat de TVR. "Eram in concediu, asteptam sa mi se aprobe un transfer si m-am prezentat la concurs convins ca se va intra pe pile si ca nu voi avea succes. Am fost unul din cei zece admisi; odata cu mine au venit in televiziune Radu Cosarca, Calin Mitici, Mihai Predescu."


Cititi mai multe despre ziaristii care au trecut cu succes in afaceri pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO