Prima pagina

Stadler, Audi: Nu excludem Romania pentru o noua uzina

26.05.2008, 18:55 27

Presedintele consiliului de administratie al Audi AG, divizia premium a grupului german VW-Audi, a declarat pentru ZF ca Audi ia in considerare constructia unei noi uzine pentru a permite cresterea capacitatii de productie a companiei, in vederea majorarii numarului de modele in perioada imediat urmatoare.
"Avand in vedere cele 15 noi modele pe care urmeaza sa le lansam pana in 2015, Audi va avea nevoie de o capacitate mai mare de productie. In prezent luam in considerare constructia unei noi uzine care sa permita acest lucru si se efectueaza studii cu privire la o potentiala locatie", a spus Rupert Stadler, presedintele consiliului de administratie al Audi AG, care la intrebarea daca este si Romania pe lista companiei a raspuns ca se iau in considerare si tari din Europa de Est, inclusiv Romania. Saptamana trecuta, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, comert si turism, a declarat ca alaturi de Mercedes-Benz si Audi este interesat de constructia unei uzine de automobile in Romania, subliniind ca este abia la faza de inceput, neexistand inca o posibila locatie.
Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, importatorul Audi pe piata locala, a declarat pentru ZF ca este putin probabil ca Audi sa construiasca in Romania o uzina de productie.
Audi detine facilitati de productie in Ingolstadt si Neckarsulm in Germania, la Gyor in Ungaria, Changchun in China si Bruxelles. La sfarsitul anului trecut Audi a demarat productia modelului A6 in Aurangabad, in India.
"In 2008 targetul de vanzari pentru Audi la nivel mondial este de 1 milion de unitati, fata de 965.000 anul trecut", a spus Stadler.
Anul trecut veniturile companiei inregistrate din vanzari au fost de 33,6 mld. euro, in timp ce rezultatul operational a fost de 2,7 mld. euro, in crestere cu peste 34% fata de anul precedent.
Principalul atu al Romaniei in comparatie cu extinderea in Ungaria il reprezinta nivelul inca scazut al salariilor, media in primul trimestru fiind de aproximativ 400 de euro in Romania, in comparatie cu 800 de euro in Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO