Prima pagina

Vodafone Romania trece maine la tarifarea in euro, in loc de dolari

28.09.2007, 15:58 18

Tarifele operatorului de telefonie mobila Vodafone Romania vor fi exprimate in euro, de luni, 1 octombrie, compania renuntand la moneda americana, informeaza Mediafax.

Astfel, abonamentele, tarifele nationale de voce si date, precum si creditul existent pe Cartela Vodafone si pe abonamentul Vodafone 2in1 vor fi transformate din dolari in euro, folosind rata de conversie 0,73421 (1 dolar=0,73421 euro), calculata ca medie a cursurilor Bancii Nationale a Romaniei pentru euro/lei si dolar/lei, din perioada 29 iulie-27 august 2007.

Pentru anumite tarife si abonamente din portofoliul Vodafone, conversia automata nu va fi aplicata.

Din motive care tin, potrivit companiei, de simplitatea si claritatea comunicarii catre clienti, aceste tarife se vor ajusta astfel: abonamentul Vodafone Standard, de 4 dolari, devine 3 euro; tariful de 0,07 dolari pentru un SMS (mesaj scris) national devine 0,05 euro; tariful de 0,15 dolari pentru un SMS international devine 0,12 euro; tariful de 0,19 dolari pentru MMS devine 0,14 euro.

Valoarea unui punct de loialitate se va schimba de la 0,01 dolari la 0,01 euro. Valoarea punctelor acumulate pana la 1 octombrie, exprimata pana acum in dolari SUA, se transforma in euro, conform ratei de conversie specificata mai sus.

Si utilizatorii existenti ai Cartelei Vodafone vor beneficia maine de noi tarife exprimate in euro.

Singurul operator de telefonie mobila care va mentine tarifarea in moneda americana este Telemobil.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO