Prima pagina

Vosganian: Prima reducere a CAS, la 1 ianuarie

Vosganian: Prima reducere a CAS, la 1 ianuarie
17.09.2007, 15:04 18

Prima reducere a contributiei la asigurari sociale (CAS) va fi aplicata la 1 ianuarie 2008, iar pana la sfarsitul anului viitor scaderea va fi de sase puncte, cotele urmand sa fie stabilite in urmatoarele doua saptamani, a declarat, astazi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

"Ne pastram optiunea de scadere cu 6% a CAS. In clipa de fata nu avem repartizate fondurile. Contributiile pentru somaj sunt primele vizate, pentru ca au excedente sistematice", a spus Vosganian, dupa un seminar organizat de Ziarul Financiar cu ocazia lansarii pensiilor private.

El a aratat ca, din punct de vedere al impactului pentru angajatori si angajati, nu este reprezentativ la ce fonduri se aplica reducerile.

Contributiile sociale sunt de 45,5% in prezent, cumulat pentru angajat si angajator. Autoritatile au redus nivelul cu doua puncte procentuale, la inceputul acestui an, din cota platita de companii.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO