Profesii

450 de lei, valoarea medie a primei de Crăciun primită de angajaţii români anul acesta

Angajaţii Dacia au primit o prima de 1.123 lei brut

Angajaţii Dacia au primit o prima de 1.123 lei brut

Autor: Adelina Mihai

25.12.2014, 00:03 583

Un procent de 29% din companiile multinaţionale de pe piaţa locală au primit prime de Crăciun anul acesta, potrivit rezultatelor studiului salarial şi de beneficii PayWell realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

„Primele de Crăciun sunt oferite de obicei ca sumă fixă pentru toţi angajaţii şi variază între 100 de lei şi 1.000 de lei, cu o valoare medie de 450 de lei.Tot cu ocazia Crăciunului, companiile obişnuiesc să ofere angajaţilor cadouri în natură, 37% dintre companiile participante la studiul PayWell 2014 oferind acest tip de beneficiu. Valoarea cadourilor oferite cu ocazia Crăciunului variază între 50 de lei şi 450 de lei, cu o valoare medie de 300 de lei”, a spus Horaţiu Cocheci, Senior Manager şi liderul echipei de servicii de consultanţă în resurse umane în cadrul PwC România. Studiul PwC a fost realizat ep 166 de companii din nouă sectoare economice diferite (publicitate, sectorul bancar, bunuri de larg consum, produse industriale, IT&C, leasing, farmaceutic, retail şi centrele de servicii externalizate).

Unul dintre angajatorii care au oferit anul acesta prime de Crăciun este grupul KazMunay­Gas Internaţional (fostul grup Rompetrol), unde majoritatea angajaţilor au fost răsplătiţi în această iarnă.

”Anul acesta, decizia acţionarilor a fost de a acorda prime de Crăciun, pentru că s-au înregistrat progrese foarte mari pe partea de eficienţă operaţională. De aceste prime au beneficiat majoritatea angajaţilor”, a spus Florin Luca, directorul de HR al grupului KazMunay­Gas Internaţional, care are mai mult de 7.600 de angajaţi în 12 ţări. În România, grupul avea anul trecut un număr mediu de peste 5.800 de angajaţi.

De asemenea, în cazul producătorul auto Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, toţi cei aproximativ 14.000 de angajaţi au încasat bonusuri cu ocazia sărbatorilor de iarnă.

"Angajaţii Dacia au primit o prima de 1.123 lei brut, din care a fost virată în avans suma de 850 lei în data de 15 decembrie, iar regularizarea elementelor fiscale se va face la lichidarea lunii decembrie. În plus, toţi angajaţii au primit şi tichete cadou de Crăciun, în valoare de 60 de lei", au spus reprezentanţii Direcţiei de Comunicare din cadrul Renault România.În pachetul de beneficii al celor 14.000 de angajaţi ai Automobile Dacia mai sunt incluse şi alte beneficii financiare, printre care se mai află prima de Paşti (957 de lei brut), tichete cadou în valoare de 60 lei pentru ziua de 8 Martie pentru toate angajatele, prima de participare la profitul companiei (1.680 de lei brut) sau prima de vacanţă (1.341 lei brut).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO