Profesii

Ce salarii oferă multinaţionalele de pe piaţa dulciurilor

Ce salarii oferă multinaţionalele de pe piaţa dulciurilor

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.11.2014, 14:07 992

Cei peste 1.300 de salariaţi ai celor mai mari patru multinaţionale din industria dulciurilor care sunt prezente pe plan local au un salariu mediu brut lunar de cel puţin 1.000 de euro, arată o analiză a ZF pe baza declaraţiilor anuale depuse de companii.

Cele mai mari multinaţio­nale din industria dul­ciu­rilor prezente şi pe plan local sunt compania elveţiană Nestlé, cele ame­ricane Mondelez şi Mars, dar şi pro­du­cătorul italian de dul­ciuri Ferrero.

Salariile cele mai ridicate le obţin angajaţii Mondelez România, filiala lo­cală a grupului american Mondelez, astfel că în primul semestru al acestui an un angajat al companiei a avut un salariu mediu brut de 7.293 de lei (circa 1.650 euro), adică peste 5.100 de lei net, conform calculelor ZF.

Mondelez, care are în portofoliu branduri precum Milka sau Poiana, a avut în primele şase luni ale acestui an un buget de salarii şi indemnizaţii de 12,2 milioane de lei care s-a „împărţit” între cei 279 de salariaţi.

Pe de altă parte, elveţienii de la Nestlé au alocat pentru salarii şi indem­ni­zaţii anul trecut (ultimele date dispo­nibile) 56,6 milioane de lei, astfel că cei 959 de salariaţi ai companiei au obţinut în medie un salariu brut de 4.916 lei (1.112 euro), adică 3.448 net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO