Profesii

Absolvenţii de facultate îşi pot găsi loc de muncă, marţi şi miercuri, la târgul de la Sala Dalles

Absolvenţii de facultate îşi pot găsi loc de muncă, marţi şi miercuri, la târgul de la Sala Dalles

Autor: Aurelia Alexa

22.05.2012, 15:14 1117

Angajatori cu nume sonore precum Allianz-Ţiriac, Uniqua Asigurări, BCR Asigurări de Viaţă, BCR Banca pentru Locuinţe, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, Rovere Mobili, Remat Holding, RIN Hotels, BGS Medical Unit, Lugera&Makler, MEDIAPRO Pictures, Studiourile MEDIAPRO participă la bursa deschisă marţi la Sala Dalles, cu oferte pentru tinerii absolvenţi. Deşi evenimentul a fost gândit pentru tineri şi pentru un anumit nivel de pregătire, printre participanţi sunt şi persoane trecute de 45 de ani şi absolvenţi de studii medii, care îşi depun CV-urile.

Oferta angajatorilor cuprinde posturi de PR, call center, inginer sistem, administrator reţea, programator, web designer, agent asigurări, reprezentant vânzări, redactor monitorizare, asistent maketing sau director de vânzări.

Robert Bibiri, reprezentant al organizatorilor, a declarat că bursa locurilor de muncă face parte din proiectul european "Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare - STASS", încercându-se atragerea în special a companiilor din domeniile care fac cele mai multe angajări în perioada crizei.

El a explicat că în cadrul proiectului a fost făcut un studiu privind piaţa muncii, din care a rezultat că principalele domenii în care se fac angajări sunt vânzările, asigurările, medical-farmaceuticele, IT şi inginerie tehnologie.

Bursa îşi propune să faciliteze tinerilor intrarea pe piaţa muncii şi să dea posibilitatea angajatorilor să îi întâlnească pe tinerii absolvenţi.

"Problema locurilor de muncă pentru tineri este reală, acest lucru fiind confirmat şi prin feedback-ul pe care noi l-am primit de la companii în momentul în care le-am invitat să participe la bursă", a spus Robert Bibiri.

Bursa locurilor de muncă va continua şi miercuri, când sunt aşteptate şi alte companii care au confirmat participarea.

Târgul de job-uri de la Sala Dalles este organizat de Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro (FEDM), alături de MEDIAFAX şi MEDIA SAT.

Accesul este gratuit, între orele 11.00 şi 16.00, pentru toate persoanele interesate, indiferent de statutul pe piaţa muncii şi de studiile absolvite.

Organizatorii târgului de job-uri au lansat şi portalul www.profesiionline.ro, o platfomă care vine cu o ofertă inedită: publicarea gratuită a anunţurilor instituţiilor de învăţământ superior, cele mai complexe filtre de căutare a locurilor de muncă aflate la dispoziţia candidaţilor, secţiune de teste profesionale şi personale ale căror rezultate pot fi ataşate CV-lui, precum şi cont gratuit pentru orice companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO