Profesii

Andrei Frunză, eJobs: Am avut venituri de 3 mil. euro anul trecut şi profit de 2 mil. euro

Autor: Roxana Rosu, Corina Mirea

16.04.2015, 00:08 1605

Platforma de recrutare online eJobs, cel mai mare jucător de profil de pe piaţa locală, a ajuns anul trecut la vânzări de 3 milioane de euro din anunţurile de recrutare postate de companiile de pe plan local şi din bazele de date în care angajatorii caută candidaţi, a spus Andrei Frunză, directorul operaţional al site-ului de recrutare online, deţinut în totalitate de grupul de media Ringier, prezent ieri la emisiunea de business ZF Live.

„Piaţa de recrutare, per total, estimăm că este în jur de 200 de milioane de euro, cu tot cu firmele de leasing de personal, iar cea online ajunge la cinci-şase milioane de euro. Este un business foarte profitabil, cu o marjă de peste 60% şi potenţial mare în special în online. Anul trecut, noi am avut un profit de 2 milioane de euro. Gestionăm 3 milioane de CV-uri şi avem 15.000 de companii-client”, a precizat Frunză, care şi-a început cariera profesională la ZF, în 2004, ca jurnalist economic. De-a lungul timpului, el a mai lucrat şi pentru grupul Neogen, deţinut majoritar de Călin Fusu şi din care face parte şi site-ul de recrutare online BestJobs, competitorul principal al eJobs.

Andrei Frunză a mai spus că eJobs merge pe o creştere anuală a businessului de cel puţin 20%, ceea ce ar însemna că în următorii cinci ani ar putea ajunge la afaceri de opt-zece milioane de euro, în funcţie de contextul macroeconomic.

În prezent, piaţa de recrutare online pare să fie pe plus, ba chiar “istorică”, întrucât deja este mai mare cu 30%-40% faţă de prima parte a anului 2008, perioadă de referinţă pentru economia locală, potrivit lui Frunză. Cele mai bune surse de creştere pentru zona de recrutare sunt domeniul IT, cel de outsourcing şi sectorul serviciilor financiare, domenii care, de altfel, au reuşit să menţină printre cele mai mari salarii din economie chiar şi în perioadă de criză şi să creeze zeci de mii de locuri de muncă (IT şi outsourcing).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO