Profesii

Angajaţii români primesc anul acesta prime de Crăciun în valoare de 500-700 de lei

Angajaţii români primesc anul acesta prime de Crăciun...

Autor: Mihaela Pascari

18.12.2015, 00:06 1471
O treime din companiile multinaţionale de pe piaţa locale oferă angajaţilor cadouri cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar valoarea acestora variază între 500 şi 700 de lei, potrivit rezultatelor studiului salarial şi de beneficii PayWell realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România. Astfel de bonusuri sunt cel mai frecvent acordate salariaţilor din sec­toare precum producţie industrială sau bunuri de larg consum.
 
De asemenea, tot 32% din angajatori oferă bonus financiar angajaţilor, iar valoa­rea acestui bonus ajunge la va­loarea unui salariu lunar. Acest bonus este cel mai frecvent acordat în sectorul bancar şi  al producţiei industriale.
 
„Oferirea primelor de Cră­ciun depinde de politica de re­mu­nerare aplicată de fiecare or­ganizaţie. Sunt anumite sec­toare în care astfel de prime sunt mai frecvente, cum ar fi pro­ducţia industrială, bunuri de larg consum - de multe ori ca ur­mare a prevederilor contractelor colective de muncă sau ca mă­sură de suplimentare a veniturilor salariale“, spune Nicoleta Dumitru, managerul diviziei de consultanţă în re­surse umane al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC Ro­mânia. Studiul PwC a fost realizat pe 112 companii din şapte sectoare diferite (industria agrochimică, sectorul bancar, industria bunurilor de larg consum, sectorul de retail, industria leasin­gului, sectorul farmaceutic şi cel al producţiei industriale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO