Profesii

Cinci joburi stresante care oferă printre cele mai mici salarii

Cinci joburi stresante care oferă printre cele mai mici salarii

Autor: Radu Racu

08.12.2011, 15:24 5420

În principiu, nu e nevoie de un studiu sociologic ca să afli de ce sunt nemulţumiţi angajaţii: salariul mic şi stresul mare sunt cei mai importanţi factori de nefericire în carieră. Payscale.com a chestionat totuşi vizitatorii site-ului şi a a flat că cele două cauze luate simultan duc la cea mai redusă satisfacţie în muncă. Site-ul a găsit cinci profesii care ilustrează cel mai bine cele două metehne. Studiul este făcut pe piaţa muncii din Statele Unite.


1. Supraveghetor de centru de ajutor pentru oameni cu nevoi speciale - salariu mediu: 26.900 de dolari pe an. Dincolo de solicitările suplimentare care vin de la munca cu persoane cu handicap, fişa postului include toate problemele unei poziţii de funcţionar public: birocraţie copleşitoare şi infrastructura defectuoasă. Paula Gilbert, fost director la un sanatoriu pentru probleme psihice îşi aminteşte că "personalul nu era instruit, era greu de gestionat şi nu oferea niciun sprijin real".

2. Agent de Export/Import - salariu mediu de 36.700 dolari pe an. Acest job este stresant, în parte din cauza faptului că se plăteşte pe bază de comision. Contractele se stabiliesc după ce toate părţile sunt aduse la masa de negociere, iar fără o moderare corespunzătoare a contractului, nu există o finalitate care să asigure fluturaşuld e salariu.

3. Consilier pentru narcomani - salariu mediu de 39.000 de dolari pe an. Cei mai mulţi depşendenţi de droguri nu vin de bunăvoie la un consilier, ci sunt obligaţide un tribunal să o facă. Lipsa de cooperare a pacienţilor şi rata minoră de vindecare sunt adesea cei mai stresanţi factori ai profesiei.

4. Ofiţer însărcinat cu supravegherea condamnaţilor eliberaţi condiţionat - salariu anual de 39.900 de dolari pe an. "Nu ştiu dacă am avut zile fericite în cariera mea", spune Charles Merwin, un ofiţer pensionat din New York.

5. Reporter de ştiri - salariu mediu anual de 40.900 de dolari. Probabil motivaţia principală pentru care oamenii aleg să devină jurnalişti este că fac ceva important, notează PayScale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO