Profesii

Comisarul european Corina Creţu anunţă investiţii masive pentru modernizarea transportului fluvial din România: 59 milioane de euro vor fi investiţi în modernizarea canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Autor: Diana Grigore, Mediafax

07.08.2018, 15:20 251

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat, marţi, că a aprobat investiţii de 59 milioane euro pentru transportul fluvial din România, respectiv pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă.

"59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României. Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătăţirea gradului de siguranţă a navigaţiei şi creşterea nivelului de protecţie a zonelor limitrofe în caz de inundaţii. Cele două canale de navigaţie fac parte din reţeaua transeuropeană de transport, secţiunea ce leagă fluviile Rin şi Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021", se arată într-un comunicat de presă al comisarului european Corina Creţu, remis MEDIAFAX.

Aceasta a susţinut că proiectul va aduce României avantaje din punct de vedere al schimburilor comerciale.

"Proiectul va permite o mai bună exploatare a potenţialului uriaş de care dispune traficul fluvial în ceea ce priveşte schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României şi, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reuneşte nouă state membre ale UE şi alte cinci ţări vecine", a declarat, potrivit sursei citate, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO